Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Σάββατο, 4 Μαΐου 2024

Μέσω ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου Ιτέας

Υπεγράφη πρόσφατα η σύμβαση προσβασιμότητας ΑμΕΑ, ένα από τα προαπαιτούμενα του έργου

Αποτελεί μία από τις πλέον κομβικές υποδομές στο χώρο του αθλητισμού της Φωκίδας. Και για τον πρόσθετο αυτό σημαντικό λόγο η γενικότερη προσήλωση στην αναβάθμιση της λειτουργικότητας και των υπηρεσιών που παρέχει στη νεολαία της περιοχής ενέχει κρίσιμη σημασία.

Ο λόγος για το κολυμβητήριο της Ιτέας, μια εγκατάσταση που φιλοξενεί αθλητές και τους συλλόγους της Ιτέας στο χώρο του υγρού στίβου, αλλά και μικρούς μαθητές Δημοτικού από όλη την ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, πρόκειται για υποδομή που δεξιώνεται σημαντικές διοργανώσεις στο χώρο της κολύμβησης, ακόμα και με διεθνή εμβέλεια, αποτελώντας έναν από τους κύριους πνεύμονες του αθλητισμού στη Φωκίδα και τη Στερεά Ελλάδα., όντας η μοναδική τέτοια υποδομή σε ολόκληρο το νομό. 

Στο πλαίσιο της γενικότερης αναβάθμισης της υποδομής κεντρικός άξονας είναι το έργο για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου. Πρόκειται για έργο με προϋπολογισμό 337.000 € με βάση την μελέτη που έχει εκπονήσει ο Δήμος Δελφών, το οποίο αποτελεί τη “γέφυρα” για το πέρασμα της εγκατάστασης σε νέα εποχή. Το έργο χρηματοδοτείται μέσα από το πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με πόρους από την προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ για το 2014-2020, έχοντας ενταχθεί στο  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020”. 

Ειδικότερα, το έργο προορίζεται να συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη μείωση του κόστους λειτουργίας του Κολυμβητηρίου, συμβάλλοντας έται καθοριστικά στην ασφαλέστερη επιμήκυνση της λειτουργίας του και κατά τους χειμερινύυς μήνες, υποστηρίζοντας έτσι το ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων τόσο του Ναυτικού Ομίλου Ιτέας όσο και τις δράσεις που εντάσσονται στα εκπαιδευτικά πλαίσια. 

Στην κατεύθυνση της υλοποίησης του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης πρόσφατα υπεγράφη η σύμβαση για την πραγματοποίηση ενός από τα προαπαιτούμενα συνοδά έργα. Αυτό αφορά στο έργο της προσβασιμότητας ΑμεΑ στην εγκατάσταση, η ολοκλήρωση του οποίου θα επιτρέψει την αυτόνομη και ανεμπόδιστη μετακίνηση ατόμων με αναπηρία, αθλητών και θεατών. 

Το προαπαιτούμενο αυτό συνοδό έργο για την ενεργειακή αναβάθμιση είναι προϋπολογισμού 85.000 € και θα καλυφθεί από πόρους του Δήμου Δελφών. 

“Η ανάγκη για ενεργειακή αναβάθμιση καθίσταται τώρα πιο επιτακτική από ποτέ, καθώς το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ιτέας είναι το μοναδικό στην περιοχή μας. Παράλληλα, ο Ναυτικός Όμιλος Ιτέας, το πλέον ιστορικό σωματείο υγρού στίβου στην περιοχή, έχει δημιουργήσει ένα φάσμα δραστηριοτήτων, που προϋποθέτει τη σωστή λειτουργία του κολυμβητηρίου σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, η οποία, ως γνωστόν, αποτελείται κυρίως από χειμερινούς μήνες”, αναφέρουν διοικητικά στελέχη του Ναυτικού Ομίλου, αναφερόμενα στην σημασία της προώθησης και της ολοκλήρωσης του έργου και διερμηνεύοντας τις προσδοκίες της τοπικής κοινωνίας για την υλοποίηση της καίριας αυτής παρέμβασης.

 

pastedGraphic.png

 

 

 

 

Αυτό το άρθρο δημοσιεύεται στο πλαίσιο του έργου «Η Συνοχή δίπλα μας» με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα άρθρα των δημοσιογράφων στο πλαίσιο του έργου «Η Πολιτική Συνοχής δίπλα μας» είναι ανεξάρτητα από τις απόψεις της ΕΕ και το περιεχόμενο δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο