Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ευρεία περιφερειακή τηλεδιάσκεψη για το Ακρόπολις

Ενημερωτικό Δελτίο από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Αιρετοί και εκπρόσωποι φορέων από κάθε γωνιά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη για τη διεκδίκηση του “Ράλι Ακρόπολις”, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 8 Απριλίου 2021, με την παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Την τηλεδιάσκεψη προκάλεσε ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός, προκειμένου να καταδείξει ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διεκδικεί τη διοργάνωση τεκμηριωμένα (με πλήρη φάκελο υποψηφιότητας), αλλά και καθολικά.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, τοποθετήθηκαν και επιχειρηματολόγησαν υπέρ της επιστροφής του “Ράλι Ακρόπολις” στην έδρα του, τη Στερεά Ελλάδα:

  • Ο Υπουργός Οικονομικών και βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας.
  • Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και βουλευτής Φθιώτιδας  κ. Γιάννης Οικονόμου.
  • Ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΝΔ και βουλευτής Φωκίδας             κ. Ιωάννης Μπούγας.
  • Βουλευτές της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης από όλους τους Νομούς της Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα οι κ.κ. Θέμης Χειμάρας και Γιάννης Σαρακιώτης από τη Φθιώτιδα, Θανάσης Ζεμπίλης και Μίλτος Χατζηγιαννάκης από την Εύβοια, Ανδρέας Κουτσούμπας από τη Βοιωτία και Κώστας Κοντογεώργος από την Ευρυτανία.

Συμμετείχαν επίσης οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, οι δήμαρχοι κ.κ. Ευθύμιος Καραΐσκος (Λαμιέων), Παναγιώτης Ταγκαλής (Δελφών), Ιωάννης Ταγκαλέγκας (Λεβαδέων), Γιάννης Σταθάς (Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας), Λευτέρης Ραβιόλος (Καρύστου), Γιώργος Αναστασίου (Θηβών), Θανάσης Ζεκεντές (Λοκρών), Γιάννης Κοντζιάς (Ιστιαίας – Αιδηψού), Αθανασία Στιβακτή (Αμφίκλειας-Ελάτειας), Γιώργος Ψαθάς (Διρφύων – Μεσσαπίων), ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού – Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Χαλκιδέων κ. Γιάννης Νέζης και ο Αντιδήμαρχος Κύμης κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου.

Το καθολικό αίτημα της διεκδίκησης υποστήριξαν ακόμη οι Πρόεδροι των 5 Επιμελητηρίων και των 9 Ενώσεων Ξενοδόχων και Ενοικιαζομένων δωματίων της Στερεάς Ελλάδας, όπως και ο πρόεδρος της Λέσχης Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Λαμίας κ. Νίκος Μανώλης.

Όσοι βουλευτές (κ.κ. Γιώργος Κοτρωνιάς, Σίμος Κεδίκογλου, Σπύρος Πνευματικός, Ευάγγελος Αποστόλου, Γιώργος Μουλκιώτης), αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι φορέων, δεν κατέστη δυνατόν να τοποθετηθούν ή να παρευρεθούν λόγω υποχρεώσεων, απέστειλαν μηνύματα στήριξης της προσπάθειας.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αφού άκουσε με προσοχή τις τοποθετήσεις όλων των εκπροσώπων, ευχαρίστησε για την πρόσκληση τον Περιφερειάρχη και ενημέρωσε ότι έχει ήδη προγραμματιστεί συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής, η οποία θα προχωρήσει στις τελικές ανακοινώσεις το επόμενο δεκαήμερο.

Μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός δήλωσε: «Αισθανόμαστε το Ράλι Ακρόπολις ως “παιδί” της Στερεάς Ελλάδας και σήμερα δείξαμε με τον πιο ηχηρό και εμφατικό τρόπο, ότι είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι και πανέτοιμοι, να φιλοξενήσουμε μια ξεχωριστή διοργάνωση. 

»Διεκδικούμε το ράλι τεκμηριωμένα, καθολικά και με όλα τα εχέγγυα ότι θα το απολαύσουμε, θα ωφεληθούμε και κυρίως ότι θα βγάλουμε ασπροπρόσωπη τη χώρα στη διεθνή αθλητική κοινότητα! 

»Ευχαριστώ θερμά για την παρουσία του, τον Λευτέρη Αυγενάκη και φυσικά όλους τους Στερεοελλαδίτες υπουργούς, βουλευτές, αυτοδιοικητικούς και εκπροσώπους φορέων για τη συνοδοιπορία μας σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια».

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο