Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Νίκη για να ξεμπερδεύει!

Τον Θησέα Αγριάς υποδέχεται ο Φωκικός μεθαύριο στην επανέναρξη της Γ Εθνικής

Πατάει εκ νέου το χορτάρι του Δημοτικού Σταδίου Άμφισσας για επίσημες υποχρεώσεις την Κυριακή ο Φωκικός. Μετά από ιώβεια υπομονή, τα σωματεία της κατηγορίας επανέρχονται στην αγωνιστική δράση στην ομολογουμένως μακράν πιο παράξενη σεζόν, η οποία λίγο έλειψε να τιναχτεί στον αέρα. Την Κυριακή στις 16:30 ο σύλλογος της Άμφισσας υποδέχεται τον Θησέα Αγριάς από την Μαγνησία στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής.

Το μεγάλο διάστημα που μεσολάβησε σε όλα τα σωματεία της κατηγορίας σημειώθηκαν σημαντικές ανακατατάξεις στα ρόστερ, κάτι που ισχύει για τα σωματεία του 4ου ομίλου της Γ΄Εθνικής, αλλά και για το συγκρότημα του Θωμά Αναγνωστόπουλου. Παρελθόν από τις τάξεις της ομάδας αποτελούν όλοι οι εκτός Φωκίδας ποδοσφαιριστές. Στον αντίποδα, ο Φωκικός ενισχύθηκε με τον Μπούρδη από τον Αμφισσαϊκό και τον στόπερ Βήττο από τον Απόλλωνα Ευπαλίου, ενώ στην προπόνηση της Τετάρτης συμμετείχε και έγχρωμος μεσοαμυντικός.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον περαιτέρω εμπλουτισμό του ρόστερ με ποδοσφαιριστές που θα έλθουν για να προστεθούν στο ντόπιο δυναμικό του συλλόγου. Σύμμαχος της ομάδας είναι η προθεσμία μέχρι την Παρασκευή 16 Απριλίου που έχει δώσει η ΕΠΟ σε αυτή την έκτακτη μεταγραφική περίοδο.

Διαβάστε σχετικά: 10 μεταγραφές ανακοίνωσε ο Φωκικός

Ο Φωκικός ξεκινάει τις υποχρεώσεις του από θέση ισχύος, καθώς βρίσκεται στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 7 βαθμούς στις 4 αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί, καθώς έχει 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Θυμίζουμε ότι στο πρωτάθλημα συμμετέχουν 11 σωματεία, από τα οποία θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα οι 3 τελευταίες ομάδες. Με δεδομένο ότι η ομάδα της Άμφισσας την τελευταία αγωνιστική πραγματοποιεί το ρεπό της, απομένουν ακόμα 6 αγώνες, από τους οποίους θα δώσει τους 5, μιας και ο Οπούντιος Μαρτίνου έχει αποχωρήσει από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Με δεδομένο ότι ο Φωκικός θα προσθέσει άλλους τρείς βαθμούς στο ενεργητικό του από το ματς με το Μαρτίνο, ίσως η νίκη κόντρα στον Θησέα Αγριάς, στον οποίο αγωνίζεται εδώ και 5 χρόνια ο αμφισσιώτης φοιτητής στο Βόλο Ηλίας Βλάχος, ο οποίος έχει στόχο τη σωτηρία και βρίσκεται στην 7η θέση με 3 βαθμούς, να είναι αρκετή ώστε το συγκρότημα του Θωμά Αναγνωστόπουλου να εξασφαλίσει από τώρα την συμμετοχή του στη Γ Εθνική και τη νέα σεζόν. Κατά συνέπεια, νωρίς-νωρίς ο Φωκικός μπαίνει “στα βαθιά”, σε έναν αγώνα με ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής (16:30, χωρίς θεατές)

Φωκικός Θησέας Αγριάς
ΓΣ Αλμυρού Ηρακλής Ψαχνών
Αμβρυσσέας Διστόμου ΑΟ Υπάτου
Οπούντιος Μαρτίνου ΑΠΟ Αταλάντη
Διαγόρας Στεφανοβικείου Δημήτρα Ευξεινούπολης
Ρεπό: Νέα Αρτάκη

Η βαθμολογία

Διαγόρας Στεφανοβικείου           10

Φωκικός                                             7

Αμβρυσσέας Διστόμου*                 6

Ηρακλής Ψαχνών*                         6

ΑΟ Υπάτου                                       6

Νέα Αρτάκη                                     5

Οπούντιος Μαρτίνου*                   3

Θησέας Αγριάς                               3

Δήμητρα Ευξεινούπολης*            2

Αταλάντη**                                    0

Αλμυρός**                                      0

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για τη Γ’ Εθνική

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο., κατά την υπ΄ αριθμόν 1/05.04.2021 συνεδρίασή της, ενέκρινε την τροποποιημένη προκήρυξη  του πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας και η μεγαλύτερη σε αριθμό ομάδων, πανελλήνιας εμβέλειας ποδοσφαιρική διοργάνωση, επανεκκινεί στις 11/04/2021, από το σημείο που διεκόπη.

Το πρωτάθλημα, στο οποίο συνεχίζουν τα 131 από τα 136 σωματεία που ξεκίνησαν κατά την έναρξή του το φθινόπωρο του 2020, θα διεξαχθεί σε έναν γύρο.

Για την άνοδο θα γίνουν αγώνες μπαράζ ως εξής: θα σχηματιστούν με γεωγραφικά κριτήρια δύο όμιλοι των 5 ομάδων, Βορρά και Νότου, στους οποίους θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες στους δέκα ομίλους της κανονικής διάρκειας. Οι όμιλοι αυτοί θα έχουν συνολικά τέσσερις αγωνιστικές και η κάθε ομάδα θα δώσει δύο εντός και δύο εκτός έδρας αγώνες. Οι δύο πρώτες της τελικής κατάταξης των δύο ομίλων θα προαχθούν.

Σε περίπτωση που κάποια ομάδα δηλώσει ότι δεν επιθυμεί ή δε δύναται να συνεχίσει, τα αποτελέσματα των αγώνων που θα έχει δώσει θα παραμείνουν ισχυρά και από κει και πέρα θα εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις του ΚΑΠ.

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο