Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Το δαιμόνιο δεν άφηνε το παιδί να μιλήσει (video)

Το δαιμόνιο δεν άφηνε το παιδί να μιλήσει. Το παιδί από μικρή ηλικία δεν μιλούσε. Μόνο κραυγές έβγαζε. Οι γονείς προσπαθούσαν να κάνουν τα πάντα για να το βοηθήσουν.

Όμως όσες φορές κι αν προσπάθησαν δεν έγινε τίποτα. Το παιδί συνέχιζε να μην μιλάει. Το παιδί δεν μιλούσε από πολύ μικρή ηλικία και όπως φαίνεται, είχε βάλει το χεράκι του ο πονηρός διάβολος. Εξαιτίας του διαβόλου που είχε καταλάβει το παιδί, το ίδιο το παιδί δεν μπορούσε να μιλήσει. Μάλιστα πολλές φορές ο διάβολος προσπάθησε να κάνει κακό στο παιδί. Όμως ο Θεός που μας έχει δώσει τη ζωή και Εκείνος την παίρνει πάλι πίσω, δεν άφησε το δαίμονα να κάνει κακό στο παιδί και να το σκοτώσει.

Επιτρέπει ο Θεός κάποιες φορές ορισμένοι άνθρωποι είτε από μικρή ηλικία είτε αργότερα να καταληφθούν από κάποιο ή κάποια δαιμόνια. Αυτό γίνεται πρώτα για να δοξασθεί το όνομα του Θεού μέσω ενός θαύματος και επίσης για τη σωτηρία του ανθρώπου, διότι τα θαύματα τελούνται από τον Θεό μόνο για τη σωτηρία του ανθρώπου.

Στην προκειμένη περίπτωση που το παιδί έγινε καλά, έχουμε και την δοξολογία των ανθρώπων απέναντι στον Θεό, αλλά και τη σωτηρία των ανθρώπων. Οι γονείς εφόσον έβλεπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν καλά το παιδί τους, απευθύνθηκαν στον Μέγα Ιατρό, τον ιατρό των ψυχών και των σωμάτων ημών που είναι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός.

Ο Χριστός πρώτα ενδυνάμωσε την πίστη του πατέρα του παιδιού, όπου εδώ φαίνεται η σωτηρία του ανθρώπου και εν συνεχεία έκανε το παιδί καλά. Το θαύμα έγινε και το παιδί μίλησε. Ο δαίμονας στο άκουσμα του Ιησού Χριστού, αλλά και μόλις αντίκρυσε τον Χριστό αμέσως εξαφανίστηκε.

Τέτοια θαύματα και τέτοια δύναμη έδωσε ο Χριστός και σε εμάς: «Σας δίδω εξουσίαν να θεραπεύετε ασθενείς, να καθαρίζετε λεπρούς, να ανασταίνετε νεκρούς, να διώχνετε δαιμόνια» (Ματθ. 10,8) επίσης σε άλλο σημείο στην Καινή Διαθήκη διαβάζουμε: «Ιδού εγώ τώρα σας δίδω την εξουσίαν να πατήτε επάνω εις φίδια και σκορπιούς, να ποδοπατήτε και να εξουθενώνετε όλην την δύναμιν του εχθρού, δηλαδή του διαβόλου, και τίποτε από όσα αυτός ενάντιον σας πανουργεύεται και εφευρίσκει δεν θα σας αδικήση η βλάψη» (Λουκ. 10,19).

Πολλές τέτοιες περιπτώσεις έχω δει στη ζωή μου όλα αυτά τα χρόνια που φοράω το ράσο. Με τη Χάρη του Θεού και το Τίμιο Ξύλο που έχουμε σταυρώσει χιλιάδες κόσμου, πολλά τέτοια θαυμαστά γεγονότα αξιώθηκα να ζήσω. Μικρά παιδιά που δεν μιλούσαν, μίλησαν, ελευθερώθηκε η μιλιά τους και άλλα μίλησαν αμέσως και άλλα σιγά σιγά, ασθενείς έγιναν καλά, δαιμόνια βγήκαν από ανθρώπους, ζευγάρια που δεν μπορούσαν να τεκνοποιήσουν, μετά το σταύρωμα με το Τίμιο Ξύλο απέκτησαν παιδί. Πάρα πολλά τα θαυμαστά σημεία που έχω δει στο όνομα του Ιησού Χριστού. Αυτό που λέει μέσα στην Αγία Γραφή, έχει επαληθευθεί αρκετές φορές στην ιερατική μου διακονία.

Για να γίνει αυτό χρειάζεται να έχουμε εμπιστοσύνη στον Χριστό. Να πιστεύουμε ότι θα ενεργήσει η Χάρις του και θα κάνει το θαύμα Του, όπως πίστεψε και ο πατέρας του παιδιού.

Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ

Τρίκορφο Φωκίδος 

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο