Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Απορρίφθηκε το Ψήφισμα για το Ακρόπολις στη Δωρίδα

“Δεν πρέπει να φανεί ότι μοιράζουμε διαδρομές”, ήταν το κύριο επιχείρημα Καπεντζώνη

Εν Δελφοίς, Έντυπη Έκδοση, 9 Απριλίου

Δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας μέσω τηλεδιάσκεψης η πρόταση ψηφίσματος να συμπεριληφθεί και η Δωρίδα στο πρόγραμμα του Ράλλυ Ακρόπολις εφόσον η διοργάνωσή του ανατεθεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η πρόταση ψηφίσματος κατατέθηκε από την παράταξη “Όραμα για τη Δωρίδα” και ανέφερε τα εξής:

Το Rally Acropolis εκτάκτως φέτος μπήκε στο καλεντάρι του παγκόσμιου πρωταθλήματος WRC λόγω πανδημίας, στη θέση του αντίστοιχου της Χιλής.  Ενός πρωταθλήματος με εκατομμύρια θεατές ανά τον κόσμο, αλλά  και πιστούς φιλάθλους που το ακολουθούν για να παρακολουθήσουν και δια ζώσης τους αγώνες.

Ιστορικά, τις εποχές της δόξας  του, το rally Acropolis, περιελάμβανε πολλές ειδικές διαδρομές στην περιοχή της Φωκίδας και ειδικά στο σημερινό δήμο Δωρίδος. Όπως οι περίφημες ειδικές διαδρομές Πενταγιού, Καρούτες, Συκιά, Αρτοτίνα, Διακόπι και πολλές άλλες. Ειδικές διαδρομές που με την οδική δυσκολία αλλά και το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον συνέβαλαν στο να είναι σημαντικός αγώνας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Θεωρούμε λοιπόν πως για να χαρακτηριστεί πετυχημένος ο φετινός αγώνας Rally Acropolis  και να μπορούμε να διεκδικήσουμε σαν χώρα ξανά την ένταξη του σε πιο σταθερή βάση, πως πρέπει η Δωρίδα να είναι παρούσα με τις παραδοσιακές διαδρομές όπως και διαδρομές πέριξ την λίμνης Μόρνου, που θα αναδείξουν την ομορφιά της περιοχής αλλά και θα μπορούν να συνδυαστούν τουριστικά και πολιτιστικά με τα «200 χρόνια Επανάστασης».

Αιτούμαστε τη συμπερίληψη στο καλεντάρι του φετινού Rally Acropolis, των  παραδοσιακών ειδικών διαδρομών της Δωρίδας.

Με την πρόταση της παράταξης Ασημάκη συμφώνησε και η μείζων μειοψηφία. “Είμαστε θετικοί γιατί το ψήφισμα μπορεί να βοηθήσει να ενταχθεί η Δωρίδα στον αγώνα, η οποία το δικαιούται, καθώς έχει ιστορικές και εξαιρετικές διαδρομές”, σημείωσε σχετικά ο Τάσος Φλώρος. Ωστόσο, διαφορετική ήταν η γνώμη του Γιώργου Καπεντζώνη, η οποία και υπερίσχυσε τελικά στην πλειοψηφία. 

“Δεν θα καθορίσουμε, δυστυχώς, εμείς πού θα γίνουν οι ειδικές διαδρομές, αλλά η Οργανωτική Επιτροπή. Εμείς ως Δήμος Δωρίδος κάνουμε προσπάθεια, θα βάλουμε και χρήματα, αλλά είναι δεδομένο ότι θα έχουμε σοβαρό ανταγωνισμό από το Λουτράκι”, σημείωσε αρχικά στην εισήγησή του ο επικεφαλής της δημοτικής Αρχής.

“Από την πρώτη στιγμή έχω πει στον Φάνη Σπανό ότι θα στηρίξουμε το εγχείρημα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του έχω ζητήσει να έχει υπόψη ότι την προηγούμενη φορά, παρά την υλική μας στήριξη, δεν ενταχθήκαμε στο πρόγραμμα του αγώνα από την Τεχνική Επιτροπή”, συμπλήρωσε ο Γιώργος Καπεντζώνης, για να περάσει στη συνέχεια στην κύρια επιχειρηματολογία της θέσης του, ότι το Ψήφισμα Ασημάκη δεν θα εξυπηρετούσε αυτή τη στιγμή τα συμφέροντα τόσο του αγώνα γενικότερα όσο και της Δωρίδας ειδικότερα, τονίζοντας:

“Για το καλό της διεκδίκησης, δεν πρέπει να φανεί ότι μοιράζουμε ειδικές διαδρομές. Πρέπει να ακολουθήσουμε την θέση της ΠΕΔ Στερεάς, ότι όλοι μαζί οι δήμοι αγωνιζόμαστε για το καλό της Περιφέρειας. Και θα ενισχύσουμε πραγματικά την προσπάθεια της Περιφέρειας αν δεν βγάλουμε προς τα έξω, και κυρίως προς τους διοργανωτές, ότι μοιράζουμε τις διαδρομές πριν κάν πάρουμε τη διοργάνωση. Θα αδυνατίζαμε έτσι τη διεκδίκηση.

Η θέση μας είναι: Στηρίζουμε την Περιφέρεια, λέμε ναι στη διεκδίκηση σε κεντρικό επίπεδο και ζητάμε να συμμετάσχουν οι δύο δήμοι της Φωκίδας, χωρίς όμως να ονοματίζουμε διαδρομές”. 

1 Σχόλια

  • κοντός ψαλμός αλληλού'ι'α για την Δωρίδα....

    κύριοι της αντιπολίτευσης στον δήμο Δωρίδας δεν έχετε καταλάβει ότι ο κ.Δήμαρχος και οι συν αυτώ σας θέλουν συμπαραστάτες στα δικά τους θέλω και πιστεύω,να σηκώνεται τα χέρια σας και να προσμετράτε η ψήφος σας σε ότι έχουν σχεδιάσει και επιδιώκουν με τα δικά τους μέτρα και σταθμά και κάποιοι δήθεν εξυπνάκηδες που κάνουν κατάχρηση της εργασιακής τους ιδιότητας για να εδραιωθούν ως παράγοντες πρώτης γραμμής ταράσουν τα λιμνάζοντα νερά όπως κατα περίπτωση νομίζουν ρίχνοντας στην αρένα με τα θηρία πολίτες με αρχές και ήθος για να τους αφανίσουν,να μην παρουσιάζονται εμπόδια στην αλλοπρόσαλλη ζωή τους...ΕΛΕΟΣ μην προσπαθείτε για τα ακατόρθωτα...οι οδοστρωτήρες της Καπετζωνίου αρχής στο μεγαλείο τους...έρχονται και χειρότερα...κάντε αντιπολίτευση σύμφωνα με τις υποδείξεις που σας εμπιστεύονται οι δήθεν ειδήμονες,όπως τους βολεύει...έτσι κι αλλιώς μακριά δεν βλέπεται...

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο