Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Η MYTILINEOS διασφαλίζει μία νέα Σύμβαση Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Αυστραλία μέσω της τεχνολογίαςBlockchain

Η MYTILINEOS (ενισχύει τη θέση του Τομέα Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας στη διεθνοποιημένη αγορά ενέργειας και συγκεκριμένα στην αγορά της Αυστραλίας, ξεκινώντας συνεργασία με την QEnergy (μέρος της Ion Holdings) μέσω της υπογραφής Σύμβασης Πώλησης Ενέργειας (Power Purchase Agreement).

Η Σύμβαση υπεγράφη στην πλατφόρμα της WePower, μιας από τις μεγαλύτερες διεθνώς πλατφόρμες αγοράς και εμπορίας ενέργειας που στηρίζεται στην τεχνολογία blockchain. Με αυτό τον τρόπο,  η MYTILINEOS αξιοποιεί πλήρως τις διασυνοριακές δυνατότητες της πλατφόρμας και εισάγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μία νέα προσέγγιση και μέθοδο στην αγοραπωλησία ενέργειας, βασισμένη στην εξωστρέφεια και την καινοτομία.

Η σύμβαση προβλέπει την αξιοποίηση στο μέγιστο της πλατφόρμας WePower για τη δημιουργία «έξυπνων συμβολαίων» βασισμένων στο Etherium (κρυπτονόμισμα) επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο στην QEnergy να προσφέρει ενέργεια απευθείας στους πελάτες της.

Στο πλαίσιο της 10ετούς Σύμβασης Πώλησης Ενέργειας μεταξύ των δύο εταιρειών, η QEnergy στοχεύει να αγοράσει την πλειονότητα του όγκου της ενεργειακής παραγωγής που θα προκύψει από την επέκταση των 22MWτου φωτοβολταϊκού πάρκου Wagga North στην Αυστραλία (Wagga 2) που είχε εξαγοραστεί από την Terrain Solarτο 2019.

Η Σύμβαση θα επιτρέψει την έναρξη κατασκευής του έργου Wagga 2 εντός του 2021 και όταν ολοκληρωθεί, αναμένεται να παράγει ενέργεια ικανή να ηλεκτροδοτήσει περίπου 5.000 νοικοκυριά στην Αυστραλία. Πρόκειται για την επέκταση της δραστηριότητας της MYTILINEOS στην Αυστραλία, μετά την εξαγορά των αδειών του φωτοβολταϊκού πάρκου Moura ισχύος 110MW στην περιοχή του Queensland, και του Wyalong ισχύος 75 ΜW στην περιοχή της Νέας Νότιας Ουαλίας, καθώς και τριών ακόμη έργων συνολικής ισχύος 120 MW που είναι υπό κατασκευή στην ίδια περιοχή.

Ο Νίκος Παπαπέτρου Γενικός Διευθυντής του Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας, δήλωσε:«Έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία τη συναλλαγή για το έργο Wagga μέσω των τυποποιημένων διαδικασιών τηςWePower, προσβλέπουμε στη χρήση της εν λόγω πλατφόρμας και για τη σύναψη νέων συμβάσεων πώλησης ρεύματος (PPA), στο ολοένα και αναπτυσσόμενο πορτφόλιο έργων μας.»

Ο Warren Murphy, CEO της QEnergy τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που αξιοποιούμε τα ψηφιοποιημέναPPA της WePower για να προσφέρουμε στους πελάτες λιανικής την ευκαιρία να αγοράσουν ενέργεια από τοπικά έργα ΑΠΕ, καθώς και να μειώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας. Όλοι οι καταναλωτές θα μπορούν με πλήρη διαφάνεια να γνωρίζουν την προέλευση της ενέργειας που χρησιμοποιούν.»

Ο Τομέας RSD της MYTILINEOS και η QEnergy σχεδιάζουν μια σειρά παρόμοιων συνεργασιών, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις της αγοράς ενέργειας για τυποποιημένους, εξορθολογισμένους και χαμηλού κόστους μηχανισμούς συναλλαγών ενέργειας βασισμένων στην τεχνολογία blockchain.

Η Allens αποτέλεσε τον Σύμβουλο της MYTILINEOS που διαχειρίστηκε την σύμβαση πώλησης.

 

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο