Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Στην ΕΡΤ 3 ο Καπεντζώνης για το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες

Ενημερωτικό Δελτίο από το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες

Την Παρασκευή στις 9 Απριλίου μίλησε στην εκπομπή Ο3 όμικρον τρία της  ΕΡΤ3, ο Πρόεδρος του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες και Δήμαρχος Δωρίδος, κ.  Γιώργος Καπεντζώνης. 

Ο κ. Καπεντζώνης επεσήμανε τα πολλά και διαφορετικά προβλήματα που  αντιμετωπίζουν οι Λίμνες του Δικτύου, όπως το ιδιοκτησιακό καθεστώς, η  μόλυνση από τα νιτρικά, οι διάφοροι φορείς διαχείρισης των Λιμνών, οι  οποίοι αφαιρούν το δικαίωμα χρήσης και διαχείρισης από τις τοπικές  κοινωνίες, οι οποίες όμως τελευταίες επωμίζονται τις περιβαλλοντικές συνέπειες.

Τόνισε ότι το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες αποτελεί την κοινή προσπάθεια 46  Δήμων-Μελών από την Ελλάδα, την Κύπρο, τις Βρυξέλλες και άλλες χώρες του  εξωτερικού για την αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων αλλά και με  στόχο περαιτέρω δράσεων όπως η παρέμβαση στο Εθνικό Σχέδιο Κυκλικής  Οικονομίας, η συνεχής ενημέρωση του Δικτύου καθώς και των Μελών του για  την Ευρωπαϊκή Κοινοτική Νομοθεσία, συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα  και υποστήριξη των Μελών να συμμετάσχουν και εκείνα παρέχοντάς τους την  απαραίτητη τεχνική υποστήριξη μέσω ειδικού Συμβούλου πάνω στα Ευρωπαϊκά Θέματα με έδρα τις Βρυξέλλες.

“…Έχουμε την ευθύνη να προστατεύσουμε τις Λίμνες και το παραλίμνιο  περιβάλλον, καθώς στοχεύουμε στην Ανάπτυξη και Αξιοποίηση των Λιμνών  μας=Ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής τους…Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ  ότι το Νερό είναι Πηγή Ζωής…”

Ομιλία κ. Καπεντζώνη:
https://drive.google.com/file/d/16N-fSPX2bG5Z9PgfVd4veNE7otAkQsks/view

Ολόκληρο το αφιέρωμα της εκπομπής στις Λίμνες:
https://drive.google.com/file/d/115o_TuhxQkf7nTVpvX_E9OUCn8WoAzsa/view

 

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο