Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024

Απαλλαγή τελών στις επιχειρήσεις λόγω covid στο Δήμο Δελφών

Εξαιρείται ο τομέας του take away από την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου

Εν Δελφοίς, Έντυπη Έκδοση, 30 Απριλίου

Την απαλλαγή από δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού των επιχειρήσεων οι οποίες διέκοψαν τη λειτουργία τους λόγω των περιοριστικών μέτρων που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού και και δραστηριοποιούνται  στον Δήμο Δελφών αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. 

Η συγκεκριμένη απαλλαγή αφορά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο  2020, καθώς και το χρονικό διάστημα από τιςς αρχές Νοεμβρίου του 2020 μέχρι την άρση διακοπής της λειτουργίας τους. 

Από την απαλλαγή αυτή εξαιρούνται οι οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (ταβέρνες, ταχυφαγεία,  καφετέριες κ.α.) οι οποίες συνέχισαν τη λειτουργία τους παρέχοντας τις υπηρεσίες τους, με  παράδοση κατ’ οίκον ή ως take away εξαιρούνται από την ανωτέρω απαλλαγή. 

Η απόφαση λήφθηκε από τη δημοτική αντιπροσωπεία με ομοφωνία. 

“Για εφαρμογή των ΠΝΠ και των ΚΥΑ της κυβέρνησης πρόκειται. Η ίδια η κυβέρνηση  που με την εγκληματική της πολιτική στη διαχείριση της πανδημίας τους έκλεισε –το λιανεμπόριο και την εστίαση– έρχεται τώρα να δώσει μερικά ψίχουλα και όχι σε όλους,  προκειμένου να διαχειριστεί τα μαζικά «κανόνια», τις χρεωκοπίες και την κοινωνική έκρηξη που αναμένει το επόμενο διάστημα, ως αποτέλεσμα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης”, σημείωσε ο Στάθης Λεοντίου, ο οποίος έκανε παρέμβαση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

“Βάζει τους Δήμους, που τους έχει μόνιμα υποχρηματοδοτούμενους, ως κυματοθραύστη της  λαϊκής οργής, την ίδια στιγμή που μπουκώνει με ζεστό χρήμα, δίνει δισεκατομμύρια απ’ το  ταμείο ανάκαμψης στους μονοπωλιακούς ομίλους. Έχοντας λοιπόν επίγνωση της  κατάστασης, εμείς θα υπερψηφίσουμε ακόμα και αυτά τα ψίχουλα, που μπορεί για κάποιον  να είναι μια ανακούφιση”, κατέληξε σχετικά ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

 

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο