Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Παρουσιάστηκε το master plan του ΟΑΚΑ

Ενημερωτικό δελτίο από το ΟΑΚΑ

Την  Τρίτη 20 Ιουλίου 2021,πραγματοποιήθηκε    εκδήλωση παρουσίασης του Master Plan Ο.Α.Κ.Α., οποία έλαβε χώρα στην Αγορά.

Την εκδήλωσε άνοιξε ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής Ο.Α.Κ.Α., κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής, ο οποίος απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό δίνοντας το βήμα  στους κεντρικούς ομιλητές της εκδήλωσης, τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη, τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γ. Πατούλη, τον Δήμαρχο  Αμαρουσίου, κ. Θ. Αμπατζόγλου, και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Προέδρου της Κυβέρνησης, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές που σφράγισαν την αθλητική ιστορία του Ο.Α.Κ.Α. από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. 

Επίσης τίμησαν την εκδήλωση ο Εκπρόσωπος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο Πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής , Πρόεδροι Ομοσπονδιών, Δήμαρχοι της περιοχής καθώς και μικρά παιδιά που συμβολίζουν το αύριο και το μέλλον του Ολυμπιακού συγκροτήματος.

Ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ καλωσόρισε τους προσκεκλημένος, λέγοντας: Σας καλωσορίζω στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης», το μεγαλύτερο αθλητικό κέντρο της Ευρώπης εντός αστικού ιστού.   

Βρισκόμαστε στο χώρο της Αγοράς! Ένας χώρος που παραπέμπει στην αρχαία Αγορά, το δημόσιο χώρο της κλασσικής Ελλάδας, το χώρο της δημόσιας συνάθροισης, των δημοσίων συζητήσεων και της άμεσης δημοκρατίας! Ακριβώς δίπλα μας, διακρίνονται οι φανοί της διαδρομής του Αδριάνειου Υδραγωγείου.Ένας χώρος που αρχιτεκτονικά παραπέμπει σε αψίδες και στοές της Βυζαντινής περιόδου! Ένας χώρος που συνδυάζει την ελληνική παράδοση με τα μεσογειακά χρώματα και το αττικό φως! 

Η παρουσίαση αφορούσε τον εκσυγχρονισμό και την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθήνας «Σπύρος Λούης» (ΟΑΚΑ).Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει πολλές σημαντικές παρεμβάσεις και «σήμερα η εικόνα αυτού του εμβληματικού χώρου είναι πολύ καλύτερη από αυτή που παραλάβαμε». 

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ένταξη στο Master Plan μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης με ποσόν ύψους πάνω από 43 εκατ. € δρομολογήθηκε έτσι ώστε το ΟΑΚΑ να αποτελέσει σε σύντομο χρονικό διάστημα σημείο Αναφοράς για τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό αλλά και για την κοινωνία και τους πολίτες.
ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. 

«Το Ολυμπιακό Κέντρο μετατρέπεται πια σε Ολυμπιακό Πάρκο της Αθήνας με χωριστές γειτονιές για την προπόνηση των αθλητών μας αλλά ανοικτό για την ατομική άθληση και ψυχαγωγία των κατοίκων. Ένας χώρος πρωταθλητισμού γίνεται και χώρος μαζικού αθλητισμού» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού παρουσίασε αναλυτικά την μελέτη, τις εργασίες που πρόκειται να γίνουν και σημείωσε εκτός των άλλων ότι θα επιλυθεί το χρόνιο πρόβλημα της Συντήρησης, Ασφάλειας , Ενεργειακής και Πράσινης Ανάπτυξης.
Το όλο εγχείρημα θα αποτελέσει σηματωρό και θα αφήσει το αποτύπωμα του στα επόμενα χρόνια για όλη την κοινωνία και φυσικά για τον Πολιτισμό και Αθλητισμό της χώρας

Κλείνοντας την ομιλία του, ο  Προέδρος της Κυβέρνησης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε χαρακτηριστικά:  «Ας ευχηθούμε να ξεκινήσουν από εδώ και τα δικά μας ρεκόρ στην προσπάθειά μας για μια νέα εικόνα της Αθήνας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδος».

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο