Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

“Προτεραιότητά μας η δημόσια υγεία στη Φωκίδα”

Τοποθέτηση του Βουλευτή Φωκίδας, Γιάννη Μπούγα

Το Νοσοκομείο Άμφισσας, χάρη στις προσπάθειες όλων και χωρίς να παραγνωρίζονται τα σοβαρά προβλήματα, λειτουργεί σήμερα και σε σύγκριση με τα τελευταία 10 χρόνια κατά τον καλύτερο τρόπο.

• Η Παθολογική Κλινική λειτουργεί ξανά μετά από 5 χρόνια διακοπής λειτουργίας της, καθώς υπηρετούν 3 μόνιμοι ιατροί και από αύριο (21.09.2021) οι ενδιαφερόμενοι ιατροί για την θέση του Επιμελητή Α’ Εσωτερικής Παθολογίας, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση.

• Από την αρχή της Πανδημίας έχει ενισχυθεί το προσωπικό με προσλήψεις τριάντα (30) ατόμων.

• Η κλινική covid 19 νοσηλεύει ασθενείς με επιτυχία, τηρώντας αυστηρά τα πρωτόκολλα.

• Οι Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας, όπου χρειάστηκε έσωσαν ζωές.

• Η χειρουργική κλινική συνεχίζει την ομαλή λειτουργία της και προκηρύσσεται η θέση του ιατρού, που συνταξιοδοτείται.

• Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ) έχει αναβαθμιστεί και λειτουργεί σε καθημερινή βάση.

• Μετά από 10 χρόνια προχωρά και εγκρίνεται εντός των επόμενων ημερών ο νέος Οργανισμός λειτουργίας του Ιδρύματος, που θα αντιμετωπίσει τα κενά και την υποστελέχωση του Ιδρύματος.

• Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αναπλήρωσης των κενών λόγω αναστολής.

• Γίνεται προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού

Ουδείς ασφαλώς ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν προβλήματα.

Τις τελευταίες ημέρες όμως κάποιοι σε μια απέλπιδα προσπάθεια να υπερασπιστούν την παράνομη άρνηση μια μικρής μειοψηφίας υγειονομικών να εμβολιαστούν , αντί να τους πείσουν να το πράξουν, επιχειρούν να απαξιώσουν την μεγάλη προσπάθεια που συντελείται από τους ιατρούς, τους νοσηλευτές, το προσωπικό και την Διοίκηση κι έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο την ικανοποιητική λειτουργία του Νοσοκομείου εν μέσω πανδημίας, αλλά και την σταδιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών του. Κοντά σ΄αυτούς βρήκαν βέβαια χώρο για να επαναλάβουν τα γνωστά συνθήματα για την Υγεία και κομματικές οργανώσεις.

      Το εγχείρημα απαξίωσης του Νοσοκομείου και πρόκλησης φόβου προσέκρουσε στην γνώση των πολιτών της Φωκίδας, που καθημερινά προσέρχονται στο Νοσοκομείο και βιώνουν την πραγματική κατάσταση. Για να συντηρηθεί όμως το κλίμα σε βάρος του Νοσοκομείου, σήμερα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος έκανε μια απαράδεκτη, δυσφημιστική για το Νοσοκομείο και επικίνδυνη δήλωση, που δημοσιεύθηκε στο ενημερωτικό site ieidiseis. Ο εν λόγω συνδικαλιστής, ούτε λίγο, ούτε πολύ, αφήνει να εννοηθεί ότι τάχα ασθενής, που μεταφέρθηκε με καρδιολογικό πρόβλημα στο Νοσοκομείο πέθανε, επειδή δεν υπήρχε καρδιολόγος, όταν γνωρίζει ότι ο ασθενής όταν έφθασε στο Νοσοκομείο ήταν ήδη νεκρός. Τι να πει κανείς;

     Όλα τα παραπάνω προκύπτουν και από το Δελτίο Τύπου της Διοίκησης του Νοσοκομείου

     Η δημόσια υγεία είναι προτεραιότητά μας στην Φωκίδα και δεν μπορεί ν΄ αποτελεί πεδίο άσκοπων αντιπαραθέσεων. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν και θα γίνουν. Οφείλουμε όλοι μας να κάνουμε κάθε προσπάθεια για την καλή λειτουργία του Νοσοκομείου και για να πείσουμε τους υγειονομικούς, που αρνούνται να εμβολιαστούν να το πράξουν για παύσει η δυσλειτουργία του Νοσοκομείου, που προήλθε από την αναστολή τους.

2 Σχόλια

  • Του συστήματος fokidanews και εσείς... Μούγκα για τις αναρρωτικες

  • Μπράβο σας. Αλλά για να είστε σίγουρος ότι το έργο σας έρχεται εις πέρας σας ενημερώνω ότι οι αναστολές των αρνητων του εμβολιασμού αρχίσαν σήμερα 21.9 και έως τώρα οι αρνητές ήταν σε ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΕΣ άδειες

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο