Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τέσσερις Γαλάζιες Σημαίες σε παραλίες του Δήμου Δελφών για το 2022

Τέσσερις Γαλάζιες Σημαίες θα έχει φέτος το καλοκαίρι στις παραλίες του ο Δήμος Δελφών, όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας. 

Πιο συγκεκριμένα, οι Γαλάζιες Σημαίες θα τοποθετηθούν στις παραλίες Άγιοι Πάντες, Καλαφάτης, Μαϊάμι και Τροκαντερό-Αγκάλη. 

Η ανακοίνωση έγινε από την ΕΕΠΦ σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Glyfada Golf Gardens, παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας και κλαδικών φορέων του Τουρισμού και περιλάμβανε τη γνωστοποίηση των βραβευμένων ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών. Συνολικά για το 2022 η Ελλάδα διαθέτει 581 βραβευμένες ακτές, κατέχοντας και πάλι την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 53 χώρες. 

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, σημείωσε: «Ο Δήμος Δελφών καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε οι παραλίες να παρέχουν το σύνολο των υπηρεσιών που απαιτούνται και να αποδίδονται προς χρήση στους λουόμενους με τις καλύτερες συνθήκες. Οι Γαλάζιες Σημαίες αποτελούν σημαντικό παράγοντα που πιστοποιεί την ποιότητα των θαλασσών μας, καθώς και επιστέγασμα των εργασιών των αρμόδιων Υπηρεσιών του Δήμου μας. Συνεχίζουμε με στόχο το σύνολο των παραλιών μας να είναι κατάλληλες, βελτιώνοντας κάθε χρόνο τις υποδομές μας». 

Το Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία»

Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο