Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μπούγας: Θα επιστρέψουμε τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους του Δημοσίου

Ενημερωτικό δελτίο από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Φωκίδας, Γιάννη Μπούγα

Ο σεβασμός στις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης είναι για την Κυβέρνησή μας δεδομένος και έχει επιβεβαιωθεί στην πράξη. Είναι πρόσφατη η ρύθμιση που υιοθετήσαμε το 2020 και αναγνωρίσαμε εμπράκτως σε όλους τους συνταξιούχους του Δημοσίου, ακόμη δηλαδή και σε εκείνους που δεν είχαν προσφύγει δικαστικώς, το νόμιμο δικαίωμα για είσπραξη αναδρομικών μετά τις περικοπές που έγιναν στις κύριες συντάξεις, κατόπιν της έκδοσης σχετικής αποφάσεως διοικητικού δικαστηρίου. 

Η Κυβέρνηση, συνεπώς, ανταποκρίθηκε στο δίκαιο αίτημα πολυάριθμων συνταξιούχων, οι οποίοι τόσο είχαν πληγεί κατά την περίοδο των μνημονίων, αποδίδοντάς τους συνολικά ποσό περίπου 1,4 δισ. ευρώ.

Σήμερα, η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ κρίνει ότι πρέπει να καταβληθούν τα αναδρομικά από μειώσεις επικουρικών και κατάργηση δώρων στους συνταξιούχους, ύψους 1,5 δισ. περίπου, σε όσους είχαν προσφύγει δικαστικά μέχρι την ημέρα που ψηφίστηκε η επίμαχη διάταξη που πλήρωσε τα αναδρομικά από τις κύριες, αποσβένοντας τις λοιπές αξιώσεις. 

Η Κυβέρνηση θα σεβαστεί απολύτως τη δικαστική απόφαση, καταβάλλοντας τα αναδρομικά για τις ανωτέρω περικοπές και θα αποδώσει στους συνταξιούχους τα ποσά που δικαιούνται.

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο