Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ξέφραγο…νεκροταφείο στην Κίρρα!

Ήταν απογοητευτική το τελευταίο διάστημα, εδώ και μέρες όμως η εικόνα που παρουσιάζει το κοιμητήριο της Κίρρας έχει καταστεί πλήρως αποκρουστική!

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων του χωριού προς το fokidanews, οι οποίοι είναι σε τεταμένη ψυχολογική κατάσταση βλέποντας τους τάφους των προγόνων τους να βανδαλίζονται χωρίς εδώ και καιρό να υπάρχει καμία αντίδραση, από τον μήνα Απρίλιο (!) έχει αρχίσει η κλοπή αντικειμένων σε μνήματα του κοιμητηρίου.

 Ωστόσο εδώ και λίγες ημέρες η κατάσταση με τις συλήσεις τάφων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις ενώ οι τοπικές αρχές εκ του αποτελέσματος είναι μέχρι στιγμής απούσες.

Χαρακτηριστικό είναι πως έχουν αφαιρεθεί τα καντήλια από τουλάχιστον 13 τάφους, τα οποία έχουν καταστραφεί, όπως φαίνεται από το φωτογραφικό υλικό που απλώς ενδεικτικά δημοσιεύουμε, με τα γυαλιά που πλαισιώνουν την μεταλλική κατασκευή τους να βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα παρακείμενα σημεία των μνημάτων. 

Επίσης, έχουν μεταφερθεί μέχρι και οστεοφυλάκια -για τα οποία δεν υφίσταται στο χώρο του κοιμητηρίου καμία πρόνοια ασφάλειας και φύλαξής τους- συνθέτοντας γενικότερα μια μακάβρια εικόνα που σίγουρα δεν τιμά κανέναν.

1 Σχόλια

  • Τις ευπαθείς ομάδες να προσέχετε

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο