Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η “Πορεία” απ’ το κάμπινγκ Ayannis Κίρρας στους Δελφούς και στο Δίστομο!

Μπορεί να είμαστε στον καυτό μήνα Αύγουστο και η  ψυχαγωγια και οι διακοπές να ειναι η πρώτη επιλογή, ωστόσο  έχει το χωρο της και η αγωνιστικότητα!

Το μοντελο αυτο επέλεξε για 10η φορά φέτος η νεανικη συλλογικότητα “Πορεία”, η οποια διαλεξε την Φωκιδα και την Βοιωτία  να αναπτυξει το συνδυαστικό θερινό πλάνο της!  Και το οργανωσε  στο κάμπινγκ Ayannis της Ιτέας ( Κιρρα) φτάνοντας μέχρι τους Δελφούς και το Δίστομο – οπου τα περιπου 70-80 μέλη ανέβηκαν με αντιφασιστικά συνθήματα και πανό στον Λοφο του Μαυσωλειου  όπου κατέθεσαν στεφάνι στην οστεοθηκη των 223 σφαγιασθεντων Διστομιτων από τους Γερμανους, το 1944.(

Με σημαίες και πανό στο Μαυσωλείο

Το καμπινγκ ξεκινησε, με βαση το πρόγραμμα, το Σαββατο 30 Ιουλιου και ολοκληρώνεται στις 7 Αυγούστου. Στο Διστομο και στους  Δελφους η επίσκεψη  έγινε την περασμένη  Τρίτη 2/8 στο πλαισιο μονοημερης εξορμησης. Στον  αρχαιολογικό χώρο των Δελφων πραγματοποιηθηκε ξενάγηση για τα μέλη και τους φίλους της <<Πορείας>>, ενω επόμενος σταθμός της εκδρομής  ηταν <<ο μαρτυρικός τόπος του Διστόμου>>. Στο  Μαυσωλείο, όπου ανεβηκαν  Γεωμυθολογία  κατα του φασισμού  εγινε καταθεση στεφανου και πραγματοποιηθηκε πολιτική ομιλία. Τελική κατάληξη της εκδρομής ήταν η Παραλία  Διστόμου, όπου ακολουθησε, , όπως έγραφε το πρόγραμμα τους <<συλλογική βουτιά και επανάκτηση δυνάμεων σε ταβέρνα>>…Το προγραμμα

αυτης της ημερας περιελάμβανε και προβολή του ντοκιμαντέρ: «Το σχέδιο» για τις φωτιές στη Β. Εύβοια το καλοκαίρι του 2021.

Γεωμυθολογία : Οι Αθλοι του Ηρακλή

Τις προηγουμενες μερες το προγραμμα στο καμπινγκ ( που βρηκαμε στο poreia.net ) περιελάμβανε όχι μονο beach party αλλά και  μια ομιλια  περί Γεωμυθολογίας :<<Εξηγώντας τον μύθο: Άθλοι και έργα>>. Σε αυτήν την πρωτότυπη, οπως αναφερεται, βραδιά παρουσιαστηκαν <<ορισμένοι άθλοι του Ηρακλή και επιχειρήθηκε μια πιθανή σύνδεση που αυτοί έχουν με εγγειοβελτιωτικά έργα της εποχής>>.

Η Κεντρική πολιτική εκδήλωση έγινε την Κυριακη με θεμα «Απέναντι στην κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας και της υποτέλειας μόνη διέξοδος ο παλλαϊκός – πανεργατικός αγώνας».

  Μικρασιατική καταστροφή

Την Τετάρτη 3/8 ειναι το μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη από  το μουσικό σχήμα της Πορείας, την Πεμπτη θα γινει εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή- «Η “Μεγάλη Ιδέα” μιας μεγάλης καταστροφής – Ο αλυτρωτισμός και η υποτέλεια, οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος», ενω την Παρασκευή 5/8  προγραμματιζεται Βραδιά θεάτρου, με την  θεατρική ομάδα του Σήματος η οποία  θα παρουσιάσει μια σύνθεση θεατρικών έργων υπό τον τίτλο «Μαθήματα αριστείας και κανονικότητας».

Θα ακολουθήσει το 2ο νυχτερινό beach party το Σάββατο 6/8   με Λαϊκό γλέντι με μουσικές από τους Κλέαρχο Κορκόβελο (Κύμβαλο), Βασιλική Τσιφτσή (Τραγούδι), Γεωργία Μαρίνη (Βιολί) και Άγγελο Αγγέλλου (Λαούτο). Στο κλείσιμο του 9ήμερου προγράμματός του Camping μας, η Πορεία διοργανώνει μια ξεχωριστή βραδιά με τις καθιερωμένες ψησταριές, επιλεγμένη μουσική, κλήρωση λαχειοφόρου, κ.ά. – η αναχώρηση θα γίνει την Κυριακή 7/8

 Σκάκι, τάβλι και πινγκ-πονγκ

Η πολιτικη συλλογικότητα Πορεια έχει προγραμματίσει ταυτόχρονα με το κύριο πρόγραμμα, να διοργανώσει τα θεματικά εργαστήρια των μαθητών με τίτλο «Η μόρφωση είναι δικαίωμα για όλα τα παιδιά, οι μαθητές στον αγώνα για δημόσια δωρεάν παιδεία», των φοιτητών με τίτλο «Ο αγώνας ενάντια στο νέο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ και ο προσανατολισμός της πάλης του φοιτητικού κινήματος», καθώς και των νέων εργαζομένων,ενω  στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν θα λειτουργεί το βιβλιοπωλείο των Mορφωτικών Eκδόσεων.

Επίσης φετος θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά από μέλη της Πορείας εργαστήριο τοπιογραφίας ύστερα από τα εργαστήρια προσωπογραφίας που προηγήθηκαν τα δύο προηγούμενα χρόνια, ενω την εικόνα συμπληρώνουν τα τουρνουά σκάκι, τάβλι και πινγκ-πονγκ, ενώ σταθερα λειτουργεί  κυλικείο καθώς και  <<συλλογική  κουζίνα>>, όπου μέλη και φίλοι της Πορείας ετοιμάζουν χειροποίητα πιάτα.-

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο