Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αστυνομικοί σώζουν λουόμενο από τα χειρότερα στην Ιτέα!

Σωτήρια ήταν η επέμβαση δύο αστυνομικών πριν από λίγο στην Ιτέα, όταν κινδύνευσε λουόμενος.

Πιο συγκεκριμένα, ηλικιωμένος κύριος που έκανε το μπάνιο του στην παραλία του Τροκαντερό ένιωσε αδιαθεσία και κινδύνευσε, έχοντας ξανοιχτεί πιο βαθιά από σημείο που θα μπορούσσε να διαχειριστεί την όλη κατάσταση.

Άμεση ωστόσο ήταν η επέμβαση δύο αστυνομικών που βρίσκονταν στην παραλία, του Δημήτρη Ντούρου από το Τμήμα Μεταγωγών Άμφισσας και του Γρηγόρη Γκέβρου, οι οποίοι βούτηξαν στη θάλασσα και έβγαλαν τον λουόμενο στην ακτή.

Στη συνέχεια, ο λουόμενος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν πρώτες βοήθειες.

4 Σχόλια

  • Αγαπητοί μου, για τον χαρακτηρισμό μιας παραλίας πολυσύχναστης συστήνεται κατ'έτος με απόφαση του τοπικού Λιμενάρχη επιτροπή (συμμετέχουν ο Λιμενάρχης ή εκπρόσωπός του, εκπρόσωπος της υγειονομικής περιφέρειας και εκπρόσωπος του Ο.Τ.Α. ή Λιμενικού Ταμείου), η οποία λαμβάνει υπόψη τη μέση ημερήσια προσέλευση 300 τουλάχιστον λουομένων κατά τις περιόδους αιχμής για μήκος ακτογραμμής ενός (1) χιλιομέτρου και τυχόν ατυχήματα που συνέβησαν κατά το παρελθόν ή τυχόν άλλες ιδιαιτερότητες ή ιδιομορφίες της κάθε περιοχής. Σε περίπτωση που μια παραλία χαρακτηρισθεί απο την επιτροπή πολυσύχναστη, προκύπτουν υποχρεώσεις απο τους οικείους Ο΄.Τ.Α. ή Λιμ.ταμεία, όπως η πρόσληψη και εγκατάσταση ναυαγοσώστη κ.α.. Σε αρνητική περίπτωση δεν προκύπτει τέτοια υποχρέωση. Η απονομή γαλάζιας σημαίας σε μια παραλία, δεν αποτελεί υποχρέωση εγκατάστασης ναυαγοσώστη. Συνήθως οι Ο.Τ.Α. γνωμοδοτούν αρνητικά, διότι όπως αντιλαμβάνεσθε προκύπτει πρόσθετο κόστος.

  • Να πούμε και για τον γιατρό που εκείνη την ώρα ερχόταν για μπάνιο και μόλις έβγαλαν οι αστυνομικοί τον άνθρωπο από τη θάλασσα αμέσως πήγε για πρώτες βοήθειες.....

  • Προς 2022-09-03 13:22:10 Εξαρτάται τον αριθμό των λουόμενων. Κάποτε το 2010 ήταν ένας για 400 σε παραλία μήκους 200 μέτρων αν θυμάμαι καλά. Κρατώ επιφύλαξη.

  • Οι παραλίες με γαλάζια σημαία υποτίθεται ότι πρέπει να έχουν ναυαγοσώστη ή όχι;

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο