Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μαρκόπουλος για νοσοκομεία Στερεάς: Μια πληγή που δεν κλείνει

“Τα τελευταία χρόνια η Νοσοκομειακή Περίθαλψη της Στερεάς Ελλάδας, δηλαδή σε 5 νομούς, κάνει σταθερά βήματα οπισθοχώρησης. Αντί δηλαδή να εμπλουτίζονται σε προσωπικό συμβαίνει το αντίθετο. Όσοι συνταξιοδοτούνται δεν αντικαθίστανται, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν πολλαπλές αποχωρήσεις όχι λόγω ηλικίας, αλλά λόγω τραγικών συνθηκών εργασίας”, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Κώστας Μαρκόπουλος.

“Το Νοσοκομείο Λαμίας κλειδώνει κάθε μέρα κλινικές λόγω έλλειψης γιατρών, ενώ υπάρχουν τραγικά κενά απαραίτητων ειδικοτήτων, παρά το γεγονός ότι οι γιατροί εφημερεύουν πάνω και από το όριο του νόμου αλλά και πάνω από τις αντοχές τους. Και ενώ προετοιμάζεται το Νοσοκομείο να αποκτήσει ογκολογικό τμήμα χάρις στις δράσεις των Υπουργών του νομού, το Υπουργείο Υγείας «σαμποτάρει» την λειτουργία του υπάρχοντος Νοσοκομείου είτε από αδιαφορία είτε από ανικανότητα”, υπογραμμίζει ο π. Υπουργός και μελλοντικός υποψήφιος για την Περιφέρεια Στερεάς στην ανακοίνωσή του, στην οποία προσθέτει τα εξής:

Στην Ευρυτανία μπαίνει «λουκέτο» στην παθολογική κλινική, στην Άμφισσα το Νοσοκομείο λειτουργεί με επικουρικούς ιατρούς και στην Βοιωτία υπάρχουν δύο Νοσοκομεία (Θήβα/Λιβαδειά) με μειωμένο προσωπικό ιατρικό και νοσηλευτικό τα οποία ούτε καν αλληλοσυμπληρούμενα δεν είναι σε ειδικότητες. Στην Εύβοια με 3 Νοσοκομεία, ακόμη αναμένεται η λειτουργία των δύο μονάδων τεχνητού νεφρού (Ιστιαία και Κάρυστος) που καθυστερούν λόγω έλλειψης είτε τεχνολόγου είτε νεφρολόγου. Δηλαδή έγιναν εγκαταστάσεις, αγοράστηκαν τα μηχανήματα και η μονάδα δεν ξεκινάει για έναν μισθό μόνο. Και βέβαια δεκάδες νεφροπαθείς ταλαιπωρούνται.

Δίπλα σε αυτά εάν προσθέσει κανείς την δραματική εικόνα εξοπλισμού του Κέντρου Υγείας αλλά και τις ελλείψεις νοσηλευτών, εύκολα συμπεραίνεται γιατί οι πολίτες της Στερεάς αισθάνονται ανασφάλεια. Εξάλλου το ευρωβαρόμετρο κατατάσσει την Στερεά προτελευταία σε προσέγγιση μονάδων υγείας, από τις περιφέρειες της Ελλάδος.

Από όλα τα Δημοτικά Συμβούλια εκπέμπεται SOS. Το Περιφερειακό Συμβούλιο συνεδρίασε και βέβαια ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός δεν πήρε την ευθύνη να αντιμετωπίσει τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη, αλλά την ανέθεσε στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη.

Επειδή η κατάσταση είναι επείγουσα και απογοητευτική, προτείνω να καλέσει στο γραφείο του όλους τους Βουλευτές της Στερεάς και να τους ζητήσει συνδρομή και πολιτική δράση για την  επαναφορά των Νοσοκομείων σε ορθή λειτουργία. Και βέβαια να πάει ο ίδιος στον κ. Πλεύρη και να απαιτήσει όσα μας χρωστούν. Αν το μπορεί βέβαια και αν τούτο επιτρέπουν αυτοί που του έδωσαν το χρίσμα να διεκδικήσει την Περιφέρεια Στερεάς.

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο