Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Επίσκεψη στην Imerys από διευθυντές 32 Γεωλογικών Ινστιτούτων

Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Imerys Βωξίτες από τους Διευθυντές 32 Γεωλογικών Ινστιτούτων Εθνικών Εκπροσώπων αυτών, στα πλαίσια του 49ου Διεθνούς Φόρουμ του Οργανισμού Ευρωπαϊκών Γεωλογικών Υπηρεσιών (EuroGeoSurveys) στην ΕΑΓΜΕ που πραγματοποιήθηκε φέτος στην Ελλάδα.

Η επίσκεψη περιελάμβανε ενημέρωση από τα στελέχη της εταιρείας κ.Φαφούτη Ιωάννη, τον κ. Ξυλικάκη και τον κ. Ζαχαριάδη που αφορούσε τη γεωλογική και εξορυκτική ιστορία της περιοχής, καθώς και τις σύγχρονες μεθόδους που εφαρμόζει η εταιρεία, στα πλαίσια της ασφαλούς και βιώσιμης μεταλλευτικής δραστηριότητας που εφαρμόζει η Imerys Βωξίτες.

Ακολούθησε λεπτομερής συζήτηση με τους επικεφαλής των Ινστιτούτων και τα στελέχη της Imerys Βωξίτες όσον αφορά τις εφαρμοζόμενες μεθόδους εκμετάλλευσης και την γεωλογική έρευνα, την αποκατάσταση περιβάλλοντος και το αδειοδοτικό καθεστώς στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο μεταλλευτικό μουσείο Vagonetto, η οποία έδωσε στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να γνωρίσουν βήμα-βήμα τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη στο παλιό μεταλλείο, τη Στοά 850 και την καθημερινότητα των μεταλλωρύχων μέσα από τις δικές τους αφηγήσεις.

Τους ευρωπαίους εκπροσώπους στο τριημερο (13-15 Σεπτεμβρίου) 49ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟΡΟΥΜ φιλοξένησαν εκ μέρους της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών ο Γενικός Διευθυντής, κ. Διονύσιος Γκούτης, ο Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο EGS, Δρ. Κωνσταντίνος Λασκαρίδης καθώς και σύσσωμο το προσωπικό της Αρχής (ΕΑΓΜΕ).

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Φόρουμ συζητήθηκαν θέματα στρατηγικής και ανάπτυξης των EuroGeoSurveys (EGS – The Association of the Geological Surveys Organizations of Europe).

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο