Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Να δυναμώσει η αλληλεγγύη για να μην περάσει η δίωξη της Προέδρου της ΟΕΝΓΕ

Ανακοίνωση από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φωκίδας

Καταγγέλουμε στην εργατική τάξη τη συνέχεια των διώξεων συνδικαλιστών και πρωτοπόρων εργαζομένων, τη φορά αυτή ενεργοποιώντας το νόμο «Χρυσοχοΐδη» για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, παραπέμποντας σε δίκη την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Αφροδίτη Ρέτζιου. 

Είναι ξεκάθαρο ότι η ύπαρξη και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε κλάδους και χώρους δουλειάς οδηγεί κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία να βάλουν σε χρήση ό,τι πιο αντιδραστικό έχουν νομοθετήσει όλο το περασμένο διάστημα, προκειμένου να σταματήσουν τις αντιδράσεις που πολλαπλασιάζονται.

Της προώθησης με ακόμη μεγαλύτερη ένταση της πολιτικής που τσακίζει την εργατική τάξη και το λαό, προηγείται πάντα η τρομοκρατία και η καταστολή. 

Να γιατί «ξέθαψαν» τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών κι άλλων εργαζομένων για μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας το 2020, στήνοντας «διαδηλωτοδικείο» για όσους τις οργάνωσαν και συμμετείχαν σε αυτές. 

Τα Συνδικάτα έχουν ήδη δείξει την αλληλεγγύη τους σε όσους σέρνουν σε δικαστήρια και θα συνεχίσουν τον αγώνα για να ακυρώνονται ένας-ένας στην πράξη όλοι οι αντεργατικοί τους νόμοι.

1 Σχόλια

  • Φλώρου Γεωργία

    Δηλώνω και εγώ την συμπαράσταση μου και την αλληλεγγύη μου στην Πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτης Ρετζιου.

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο