Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας για την Ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης

Ανακοίνωση από τη ΝΕ Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η Εθνική Αντίσταση αντικατοπτρίζει το αδούλωτο πνεύμα του Ελληνικού Λαού και τον αγώνα του για τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας. 

Μόλις το 1982 ήρθε η αναγνώριση, για να διορθώσει μία «ιστορική αδικία».   Το κράτος δεν αναγνώριζε μόνο την κεντρική συνεισφορά του ΕΑΜ στην Αντίσταση, αλλά επίσης τη δυσμενή μεταχείριση των χιλιάδων μελών του,   επί σχεδόν τέσσερις δεκαετίες και την ανάγκη για αποκατάσταση.  

Το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ και η ΕΠΟΝ μετατράπηκαν για το κράτος από «αντεθνικές» οργανώσεις σε ραχοκοκαλιά του αντιστασιακού αγώνα ολόκληρου του ελληνικού λαού. 

Η Φωκίδα πρωτοπόρος στους ενόπλους αγώνες, στέκεται περήφανα μπροστά σε αυτές τις ένδοξες στιγμές μνήμης και ανδρείας, γιατί έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος υπηρετώντας τον αγώνα κατά του ναζισμού  και του φασισμού!

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Φωκίδας, τιμά όλους τους άνδρες, γυναίκες και παιδιά που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία υπερασπίστηκαν το ύψιστο  αγαθό της Πατρίδας και της Εθνικής μας Κυριαρχίας. Αυτό είναι το ιστορικό μας χρέος, αυτό είναι το καθήκον μας απέναντι στις νέες και στους νέους μας!           

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο