Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Με επιτυχία η εκδήλωση της Αντικαρκινικής Φωκίδας για τον παιδικό καρκίνο

Ενημερωτικό δελτίο από το Παράρτημα Φωκίδας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

Με ιδιαίτερη επιτυχία, μέσα στο κατάμεστο από κόσμο  Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 η ενημερωτική εκδήλωση που οργάνωσε το Παράρτημα Φωκίδας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας με θέμα «Καρκίνος στην παιδική κι εφηβική ηλικία». Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος της ΕΡΤ κ. Μίνα Ράλλη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

  • Ο Αρχιμανδρίτης Θεοφύλακτος Μπαλιάκος
  • Ο πατήρ Δημήτριος Βελαώρας
  • Ο Βουλευτής  Φωκίδας κ. Γιάννης Μπούγας
  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κ. Γιώργος Δελμούζος
  • Ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής
  • Η τέως βουλευτής κ. Ασπασία Μανδρέκα
  • Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Δελφών κ. Σωσώ Πονήρη-Σεγδίτσα
  • Ο Αντιδήμαρχος Άμφισσας κ. Νίκος Λουπάκος
  • Ο Αντιδήμαρχος Γαλαξειδίου και υπεύθυνος για θέματα Παιδείας Δήμου Δελφών κ. Θύμιος Γρίβας
  • Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σωτήρης Σωτηρόπουλος
  • Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Άμφισσας κ. Παναγιώτης Μερινόπουλος
  • Η Τοπική Σύμβουλος Άμφισσας κ. Φανή Φουσέκη
  • Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Φωκίδας κ. Αμαλία Παπαϊωάννου
  • Ο Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας κ. Νίκος Τριανταφύλλου 
  • Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιτέας «Ο ΔΕΣΜΟΣ», κ. Τεντ Γουώρθ
  • Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Μικρασιατών Ιτέας, κ. ΓιάννηςΓκόλφης
  • Εκπρόσωποι του 2ου Συστήματος Προσκόπων Άμφισσας και 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ιτέας και 
  • Η Επιστημονική Συνεργάτιδα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κ. Πέγκυ Αραβαντινού

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της Πρόεδρου του Παραρτήματος κ. Γεωργίας Καπαρέλη-Καπούρου, η οποία μεταξύ άλλων, δεσμεύθηκε, για άλλη μια φορά, ότι το έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Φωκίδα θα συνεχιστεί απρόσκοπτα γιατί ο κόσμος το έχει αγκαλιάσει και στηρίζει κάθε προσπάθεια.

Στη συνέχεια, με ιδιαίτερη προσοχή και αμείωτο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι παρευρισκόμενοι, τις εξαιρετικές ομιλίες των:

κ. Απόστολου Πουρτσίδη, MD Παιδιάτρου Αιματολόγου Ογκολόγου στην Ογκολογική Κλινική Παιδιών Και Εφήβων του Νοσοκομείου «Μητέρα» και  Υπεύθυνου Μονάδας Παρακολούθησης Απώτερων Συνεπειών (ΝΙ.ΚΑ). 

Ο κ. Πουρτσίδης αναφέρθηκε στον σύγχρονο τρόπο ζωής και στο κατά πόσο αυτός ευθύνεται και μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, παρουσιάζοντας στοιχεία από πρόσφατες έρευνες. Αναφερόμενος στα παιδιά και τις ανισότητες, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, με τη σύγχρονη θεραπευτική αγωγή, στις ανεπτυγμένες οικονομικά χώρες 80% των παιδιών και των εφήβων που πάσχουν από καρκίνο γίνονται καλά, σε αντίθεση με τις υπανάπτυκτες χώρες, όπου ίαση επιτυγχάνεται μόνο σε 15-45%.

Δρ. Όλγας Τζουραμάνη, Διδάκτωρ Εγκληματολογίας-Σωφρονιστικής, Εγκληματολόγος & Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια. Η κ. Τζουραμάνη μίλησε για την ψυχολογία του ασθενή και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην πορεία του, ενώ αναφέρθηκε και στην σοβαρή διατάραξη των ισορροπιών και των δεδομένων, σε ολόκληρη την οικογένεια, που προκαλείται από τη διάγνωση του καρκίνου σε ένα παιδί. Επεσήμανε πως η οικογένεια καλείται σε ανασύνταξη δυνάμεων, υπέρβαση της απειλής για τη ζωή του παιδιού, τροποποίηση του γονικού ρόλου και κατανόηση του προβλήματος.

κ. Μαρίας Κώστογλου,  Εκπροσώπου του Κέντρου Ενημέρωσης & Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) – «Χάρισε Ζωή». Η κ. Κώστογλου αφού εξήγησε στους παρευρισκόμενους την ευκολία της διαδικασίας με την οποία μπορεί να γίνει κάποιος εθελοντής δότης μυελού των οστών, πρόσθεσε ότι περισσότεροι από 40 εκατομμύρια εθελοντές δότες μυελού των οστών παγκοσμίως, δηλώνουν διατεθειμένοι να βοηθήσουν το συνάνθρωπο τους, ώστε μια μέρα ο καρκίνος στο αίμα να αποτελέσει παρελθόν.

κ. Ράνιας Σπυροπούλου, εκπροσώπου του Σωματείου «ΦΛΟΓΑ» Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια. Η κ. Σπυροπούλου αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της Φλόγας από το 1982, οπότε και ιδρύθηκε προκειμένου να βρίσκεται δίπλα στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και τις οικογένειές τους. Μέσα από τις οργανωμένες δράσεις, στηρίζει τη λειτουργία των ογκολογικών τμημάτων των παιδιατρικών νοσοκομείων και συνδράμει στην αντιμετώπιση του καρκίνου της παιδικής ηλικίας.

κ. Κυριάκου Στενού, Προέδρου του Συλλόγου  Ατόμων Με Εμπειρία Νεοπλασματικής Ασθένειας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία, «ΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ». Ο κ. Στενός, στην ιδιαιτέρως συγκινητική ομιλία του, έδωσε το δικό του μήνυμα ελπίδας προς όλα τα παιδιά που δίνουν τον δικό τους αγώνα, ευχαρίστησε τους γιατρούς που χάρη σε αυτούς η «μάχη» τις περισσότερες φορές κερδίζεται και αναφέρθηκε τέλος στο έργο του ΚΥΤΤΑΡΟΥ το οποίο είναι η ενημέρωση και η έμπρακτη βοήθεια σε όλους όσους έχουν αντιμετωπίσει ή αντιμετωπίζουν Νεοπλασματική Ασθένεια.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τη Σχολή Χορού της κ. Έμυ Δημητροπούλου “AMY’S STEPS”, με τη εκπληκτική χοροθεατρική παράσταση μικρού μήκους με τίτλο «Δύναμη», αφιερωμένη στους μικρούς ήρωες που δίνουν μάχη με τον καρκίνο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας το οποίο έστειλαν με τη μουσική τους και τα τραγούδια τους, ο Νικόδημος και η παρέα του, “NIKODIMOS FULL BAND”, ξεσηκώνοντας το κοινό.

Τέλος, ιδιαίτερα συγκινητική και πέρα από κάθε προσδοκία, ήταν η μεγάλη συμμετοχή συμπολιτών μας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΕΔΜΟΠ, του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Άμφισσας «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» και του Παραρτήματος κι έδωσαν δείγμα προκειμένου να καταγραφούν στη βάση των Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Το Παράρτημα Φωκίδας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης «ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΙ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ», γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

Συγκεκριμένα:

1. ΜΥΤΙΛΗΝΕΟΣ-Κλάδος Μεταλλουργίας-Δελφοί Δίστομον & Αλουμίνιον της Ελλάδος για τη δωρεά των στολών της παράστασης

2. ΞΗΡΟΣ ELECTRONICS για την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης

3. ΜΑΓΕΙΡΕΙΟ & κ. ΜΑΡΙΑ ΦΡΕΝΤΖΑΛΑ για το catering

4. ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ «ΓΙΑΓΤΖΕΙΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ» ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΕΛΦΩΝ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΑΓΚΑΛΗ για την δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας

5. ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

6. ΤΗΝ ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

7. ΤΗΝ ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ-ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «Ο ΤΑΣΟΣ» ΚΑΙ ΤΟΝ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

8. ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΓΑΝΥΜΗΔΗΣ κ. ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΠΑΠΑΛΕΞΗ, ΝΟΣΤΟΣ κ. ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΛΕΞΗ & ΤΡΟΚΑΝΤΕΡΟ κ. ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, για τη φιλοξενία των προσκεκλημένων

9. ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ

10. ΤΗΝ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ κ. ΚΡΟΥΠΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟ

2 Σχόλια

  • Καλές οι φωτογραφίες και μπράβο στην αντικαρκινική Φωκίδας. Για την ιδιωτικοποίηση του αντικαρκινικού παίδων θα βγάλετε καμία ανακοίνωση ? Δεν έπρεπε να σταλεί μια διαμαρτυρία στο υπουργείο υγείας ώστε να αναφέρονται τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την ιδιωτικοποίηση του ογκολογικού παίδων. Η πρόεδρος του παραρτήματος Φωκίδος , συχνά πυκνά και με χαρά , φωτογραφίζεται με υπουργούς και βουλευτές της κυβέρνησης. Άρα λοιπόν η διαμαρτυρία – ανησυχία της θα είχε ευήκοα ώτα στο υπουργείο υγείας. Εκτός αν θέλει να σπάσει τα αυγά με το κόμμα και χαλάσει η εικόνα της. Καλές οι φωτογραφίες και τα χαμόγελα αλλά χρειάζεται και η ουσία.

  • ΞΕΧΑΣΙΑΡΑ

    Στην φωτογραφία βλέπουμε και τον εκπρόσωπο και υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Τσαμαντάνη αλλά δεν τον αναφέρετε στο δελτίο τύπου..... Επιλεκτική αναφορά ονομάτων δυστυχώς!!!

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο