Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024

Επεισοδιακή η παράδοση της βοήθειας στους Ρομά από Δήμο Δελφών! (Upd-photos)

 

Ταραχώδης αποδεικνύεται η επιχείρηση παράδοσης επισιτιστικής βοήθειας από πλευράς Δήμου Δελφών στους Ρομά στην Άμφισσα που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί. Μέλη της δημοτικής Αρχής παρέδωσαν αρχικά χωρίς πρόβλημα είδη και προϊόντα από Super Market στους Ρομά που διαβιούν στη συνοικία του βόρειου μπλοκ των εργατικών κατοικιών (στο Μαχαλά στο δρόμο προς το βυζαντινό ναό του Σωτήρα μετά τη Χάρμαινα).

Αν αυτή η πρώτη παράδοση έγινε χωρίς ζητήματα, δεν συνέβη, ωστόσο, το ίδιο και στον καταυλισμό επί της Ε.Ο. Άμφισσας-Λαμίας πάνω από το ΒΙΟ.ΠΑ της πόλης.

Οι Ρομά του εκεί κατυλισμού ζήτησαν να τους καταβληθεί όλη η βοήθεια που προβλέπεται από τις 40.000 ευρώ που έχει χορηγήσει στο Δήμο Δελφών η πολιτεία, καθώς και χρήματα “στο χέρι” από το κονδύλι αυτό, ώστε να τα διαθέσουν οι ίδιοι όπως επιθυμούν. 

Εν τούτοις, η δημοτική Αρχή κινούμενη στο πλαίσιο του νόμου αρνήθηκε, έχοντας ως σχεδιασμό η βοήθεια αυτή σε είδη Super Market να γίνεται τμηματικά το προσεχές διάστημα, καθώς, μεταξύ άλλων λόγων, δεν είναι δυνατό να αδειάσουν από προμήθειες τα καταστήματα προκειμένου να δοθεί τώρα όλη η βοήθεια, όπως απαιτούν οι Ρομά.

Μπροστά στη μη ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών, στον καταυλισμό σημειώθηκαν επεισόδια, καθώς οι Ρομά αρνήθηκαν να αποδεχτούν την παρτίδα των ειδών που επιχείρησε να τους χορηγήσει η δημοτική Αρχή, απέρριψαν απολυμαντικά και είδη υγειινής που συμπεριλαμβάνονταν στα είδη, άσκησαν έντονη λεκτική βία, παρόντων αστυνομικων δυνάμεων, και προκάλεσαν φθορές στο βανάκι του Δήμου που μετέφερε τα προϊόντα! Φθορές οι οποίες υπερβαίνουν σε κόστος τις 2.000 ευρώ!

Παράλληλα, απειλούν φραστικά ότι θα εντείνουν τις κλοπές την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ απειλούν και επαγγελματίες της περιοχής του ΒΙΟΠΑ πετώντας πέτρες, οι οποίοι ζήτησαν την συνδρομή της αστυνομίας.

 

8 Σχόλια

  • Να ζήσει η νέα Δημοκρατία και ο ταγκαλης και να προσέχουν τα ψηφαλακια τους. Σα δε ντρέπεστε ρε παρτάλια. Ο τόπος έχει χίλιες οικογένειες κάτω από το όριο της φτώχειας και εσείς τα σκορπάτε στους κλέφτες.ρεμαλιααααααα

  • Μακης

    Δεν είδα την δημοτική αρχή να δείχνει τις ίδιες ευαισθησίες στους χαμηλοσυνταξιουχους τους άπορους τους πολύτεκνους....όλα για τους γύφτους,να μην χάσουμε τους πελάτες ου έγραψε και ο "Άμφισσα".όσο αφορά την Ελ.Ας. τα έχει καλά με τους γύφτους για λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε.το ότι παραδέχτηκαν ότι κλέβουν και θα το εντείνουν και η εισαγγελία κοφευει είναι ενα θέμα για προβληματισμό...

  • Παναγιώτης

    Στείρωση όλων των γύφτων χθες!

  • Παιτερης

    Μαθετε ελληνικά..Αυτοι ειναι ΓΥΦΤΟΙ, δεν ειναι ρομα..Αλλο ρομά και άλλο ΓΥΦΤΟΣ σαν αυτους Γιατι ασοχλειστε με αυτους ηθελα να ηξερα, αφου ο κορονοιος κολαει μονο σε ανθρωπους, Αυτοι δεν κινδυνευουν

  • Ανωνυμ

    Δε χρειάζονται πολλά λόγια μαζευόμαστε όλη η πόλη και κάνουμε ντου να ξεβρωμίσει ο τόπος!!!

  • Ανωνυμοσ

    Τι περιμένεις από τους γύφτους όλα τα έχουν διαλύσει στην ιστορική αυτή πολη

  • Ε.Κοντογεώργος

    Αντιγράφω απο το άρθρο... "Παράλληλα, απειλούν φραστικά ότι θα εντείνουν τις κλοπές την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ απειλούν και επαγγελματίες της περιοχής του ΒΙΟΠΑ πετώντας πέτρες, οι οποίοι ζήτησαν την συνδρομή της αστυνομίας." Αλήθεια εκεί στην Γενέτειρα μου υπάρχει ακόμα η ΕΛ.ΑΣ. ; Η Α.Δ. Φωκίδας τι λέει για όλα αυτά ; Πάρτε μέτρα εσείς τις ΕΛ.ΑΣ. ακόμα και ανα αυτό σημαίνει να μην σας βλέπουν τα σπίτια σας γιατί εαν συνεχίσουν έτσι με κλοπές βλέπω πολύ σύντομα να έχουμε έκτροπα απο τους Αμφισσιώτες και όχι μόνο, εναντίων των Ρομά.

  • ΑΜΦΙΣΣΑ

    ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΑΣ, δώστε τους κι άλλα και έχουν και απαιτήσεις από πάνω. Να τους παράσχετε και επιπλέον βοήθεια, μην τους χάσετε από πελάτες.

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο