Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Εικαστική Παρουσίαση 1+10 στην Ιτέα

Εικαστική Παρουσίαση 

1+10

Κτίριο Κονιάκος Ιτέα
15 – 25 Σεπτέμβρη 2023

Στις 15 – 25 Σεπτεμβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί στην Ιτέα για τρίτη φορά, μετά το 2008 και το 2018, το εικαστικό δρώμενο «1+10» στο πλαίσιο του εορτασμού της Ναυμαχίας της Αγκάλης.

Στο δρώμενο δέκα διεθνείς καλλιτέχνες αλληλεπιδρούν, μέσω των έργων τους, με καλλιτέχνες της Φωκίδας και δημιουργούν, σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους, σχολεία, δασκάλους, αλλά κυρίως με μαθητές μια δεκαήμερη εικαστική παρέμβαση, όπου η διαδικασία της δημιουργίας νέων έργων γίνεται κτήμα όλων.

Φέτος, το «1+10» με περισσότερες και πολυποίκιλες παραστατικές τέχνες, διευρύνει τον εορτασμό του σπουδαίου γεγονότος της Ναυμαχίας της Αγκάλης και γίνεται ο συνδετικός κρίκος της ιστορίας με τον πολιτισμό.

Η θεματολογία της καλλιτεχνικής δημιουργίας φέτος αφορά σε: -Ιστορία: Η Ναυμαχία της Αγκάλης.
-Περιβάλλον: Θάλασσα, Ελαιώνας, Βωξίτης, Δελφικό τοπίο.

Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής έχει μεγάλη σημασία για την ομάδα και είναι καθοριστική για την επιτυχία του στόχου της διοργάνωσης. Γι’ αυτό και οι χώροι δημιουργίας – παρουσίασης θα λειτουργούν σαν ανοιχτά ατελιέ όπου θα μπορούν να συμμετέχουν και να ενημερώνονται οι επισκέπτες.

Η διοργάνωση του ‘1+10’ αποτελεί ευκαιρία συνάντησης αλλά και παρακολούθησης της εξέλιξης του έργου των καλλιτεχνών έτσι ώστε το κοινό να προσεγγίσει με μια πιο φρέσκια ματιά τη σύγχρονη τέχνη.

Για περισσότερα, δείτε ΕΔΩ

Επιμελητής 1+10
Πάνος Μητσόπουλος

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο