Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Κυριακή, 12 Μαΐου 2024

“Σας επιστρέφουμε τον χαρακτηρισμό «καιροσκόποι» κ. Ταγκαλή”

Ανακοίνωση-Τοποθέτηση από την “Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών

Έπρεπε να περάσουν έξι ολόκληρα χρόνια και πλέον είναι πασίδηλο ποιός είναι οι καιροσκόπος και ποιός λαϊκίζει ακατάπαυστα. Ήταν Ιούνιος του 2018, όταν με ανακοίνωσή του για το θέμα της μετεγκατάστασης των Ρομά, ο  Π. Ταγκαλής  ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κατηγορούσε τον τότε δήμαρχο Θ. Παναγιωτόπουλο και την τότε δημοτική αρχή ως «καιροσκόπους». 

Έλεγε τότε ο Π. Ταγκαλής: “Τσαντίρια δίπλα στις αθλητικές εγκαταστάσεις  θέλετε κ. Παναγιωτόπουλε; Ποιος γονιός θα στείλει με ασφάλεια τα παιδιά του στα γήπεδα; Τσαντίρια ή επιχειρήσεις θέλετε; Ποια νέα επιχείρηση θα στεγαστεί στο ΒΙΟΠΑ ή στην πέριξ περιοχή;” Και άλλα πολλά έλεγε σε δημόσιες ανακοινώσεις του, ξεχνώντας ότι ο ίδιος ήταν που ως αντιδήμαρχος Δ.Ε. Άμφισσας αλλά και θεματικός αντιδήμαρχος της Υπηρεσίας Δόμησης δεν έκανε το παραμικρό για να αλλάξει την χωροθέτηση του χώρου των Ρομά, αλλά αντιθέτως τον Οκτώβριο του 2013 ήταν ο εισηγητής της τότε δημοτικής αρχής που εισηγούταν για την χωροθέτηση του συγκεκριμένου χώρου πίσω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις στην θέση Κάμινος.

Και εφόσον πέρασαν τα χρόνια και δεν κατάφερε να δώσει λύση στο εξόχως σημαντικό θέμα και εφόσον η κατάσταση ημέρα με την ημέρα πήγαινε και πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, ξεχνώντας τι είχε υποσχεθεί  ότι είχε βρει την λύση στο πρόβλημα  με το που θα έβγαινε δήμαρχος, φτάσαμε στον Δεκέμβριο του 2023 που με αίτημα άνω τον τριακοσίων (300) συνδημοτών μας συζητήθηκε η υπόθεση στο δημοτικό συμβούλιο.  Εκεί λοιπόν και χωρίς καμία ντροπή έφτασε να απορρίψει την ρεαλιστική πρόταση του επικεφαλής της παράταξής μας Λουκά Αναγνωστόπουλου, (ο οποίος μεταξύ άλλων πρότεινε να μεταφερθεί ο καταυλισμός πλησίον των αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως άλλωστε προβλέπει το ΓΠΣ Άμφισσας) και ζήτησε ως επόμενο βήμα τη σύσταση Διευρυμένης Επιτροπής προκειμένου όλοι μαζί και σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία του αρμόδιου Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας να εξετάσουν όλα τα  ενδεχόμενα.

Και ποιά είναι η συνέχεια; Ο Γενικός Γραμματέας για θέματα κοινωνικής πολιτικής, σε απάντησή του και κατόπιν επισκέψεως στην Άμφισσα στις αρχές του Μαρτίου του τρέχοντος έτους, ξεκαθαρίζει ότι υπάρχει μια και μοναδική θέση για την μετεγκατάσταση των Ρομά και αυτή είναι στην θέση Κάμινος.

Μετά από τα παραπάνω αναγκάζεται ο κ. Ταγκαλής να εισηγηθεί στην επιτροπή για την μετεγκατάσταση των Ρομά που συγκλήθηκε την 25 Απριλίου, την μεταφορά τους στην προαναφερόμενη θέση και η εισήγησή του γίνεται ομόφωνα αποδεκτή. Πραγματικά λοιπόν ζούμε το θέατρο του παραλόγου!

Χάθηκαν τόσα χρόνια, καταστράφηκαν τόσες επιχειρήσεις, δεκάδες κλοπές σχεδόν σε καθημερινή βάση, άθλιες συνθήκες διαβίωσης της συγκεκριμένης κοινότητας και κυρίως για τα μικρά παιδιά και όλα αυτά γιατί;  Όλα και όπως αποδεικνύεται έγιναν βασιζόμενα στην ανάγκη του κ. Ταγκαλή να είναι δήμαρχος και να έχει εξουσία. Όλα για το συμφέρον του. 

Ήρθε λοιπόν η ώρα να λογοδοτήσετε κ. Ταγκαλή στην ίδια την κοινωνία και στους συνδημότες σας, γιατί εσείς ήσασταν και είστε ο καιροσκόπος και αυτά που συμβαίνουν γίνονται λόγω της συγκεκριμένης πολιτικής συμπεριφοράς σας.

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *