Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Δημοσιεύθηκε η απόλυση των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ!

Ανακοίνωση από το Σωματείο Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ

Η Κυβέρνηση σήμερα δημοσίευσε την απόλυση όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ βάζοντας μπουρλότο στα σπίτια μας.

Στις 13/5  850    οικογένειες Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και 100 των εργολαβιών, συνολικά 950, πηγαίνουμε στο ταμείο Ανεργίας. Μάλιστα για τους 100 των εργολαβιών δεν προβλέπονται  ούτε τα προγράμματα Ανεργίας.

Στις 10/5 για τους εργαζόμενους στις εργολαβίες και στις 13/5 για όλους τους υπόλοιπους: 

  • Δεκάδες συνάδελφοι θα διακόψουν την προγραμματισμένη θεραπεία με το ιατροφαρμακευτικό ασφαλιστήριο  σε σοβαρές ασθένειες. 
  • Κλείνουν τα ιατρεία των οικισμών, μένουμε χωρίς ασθενοφόρα.
  • Εκατοντάδες φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές πρέπει να πουν στον σπιτονοικοκύρη τους, στο φροντιστήριο, στον αθλητικό σωματείο ότι δεν θα πληρωθεί το νοίκι, τα δίδακτρα, η συνδρομή. Οι τράπεζες θα χτυπούν την πόρτα και εμείς δεν θα έχουμε.
  • Οι οικισμοί και η ΛΑΡΥΜΝΑ έρχονται αντιμέτωποι με το κίνδυνο βιομηχανικού ατυχήματος, διακοπή ηλεκτροδότησης και υδροδότησης.
  • Όλοι μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ερήμωση των χωριών μας και την εγκληματικότητα που θα δημιουργήσει η λεία της ΛΑΡΚΟ.

Όχι. Δεν θα επιτρέψουμε να ερημώσουν τα χωριά μας.

Παίρνουμε τον έλεγχο της κατάστασης στα χέρια μας για να διαφυλάξουμε τις ζωές μας.

Αυτοί αποφάσισαν, εμείς δεν πειθαρχούμε.

Αυτό το έγκλημα ενάντια στο λαό της περιοχής, δεν μπορεί να περάσει. 

Ο δρόμος της αντίστασης είναι ο μόνος δρόμος για όλο το λαό της Λοκρίδας. Τώρα είναι η ώρα ο αγώνας μας να είναι μαζικός, ενωτικός, ανυποχώρητος. 

Διεκδικούμε να ζήσουμε στον τόπο μας, να μη χάσουμε τη δουλειά και τα σπίτια μας, να μην κυριαρχήσει η φτώχεια και ανέχεια για όλους μας, να μη μαραζώσει ο τόπος μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής, τους βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες, κάθε άνθρωπο που σκέφτεται το μέλλον των παιδιών μας και ολόκληρης της περιοχής, να εκφράσει την αγωνιστική του αντίθεση στο έγκλημα της κυβέρνησης, που οδηγεί στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ και τους εργαζόμενους στην ανεργία.

Όλοι στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Παρασκευή 10 Μάη, στις 7μμ στο Σύνταγμα και την προσυγκέντρωση στην Ομόνοια στις 6μμ.

Ανακοίνωση τη ΚΕ του ΚΚΕ

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να βάλει λουκέτο στη ΛΑΡΚΟ και να ολοκληρώσει το έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων, αλλά και των κατοίκων των περιοχών στους πέντε νομούς που δραστηριοποιείται η επιχείρηση. Με απόφαση της επιχειρεί να κάνει αυτό που δεν της έχουν επιτρέψει μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ με τον ηρωικό αγώνα τους, να τους απολύσει για να παραδώσει την επιχείρηση “καθαρή” στον νέο “επενδυτή”.

Η κυβέρνηση πρέπει να πληρώσει πολύ ακριβά το ανοσιούργημα που προσπαθεί να διαπράξει. Πρόκειται για το επόμενο βήμα ενός εγκληματικού σχεδίου που στηρίχτηκε στην πολιτική απαξίωσης, εγκατάλειψης, συκοφάντησης και υπερχρέωσης αυτής της – στρατηγικής σημασίας – επιχείρησης με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ, σχέδιο το οποίο αντιπάλεψαν οι εργαζόμενοι αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, με τον ηρωικό αγώνα τους εδώ και τέσσερα χρόνια, ο οποίος αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλη την εργατική τάξη, έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να χαλάνε τα αντεργατικά εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης.

Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να εκφράσουν ακόμα πιο δυναμικά την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, για να ανανεωθούν οι συμβάσεις εργασίας με βάση τις προτάσεις των Σωματείων, να αναπτυχθεί και να εκσυγχρονιστεί η επιχείρηση, προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας.

Όλοι αύριο Παρασκευή στις 7μμ στο συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην πλατεία Συντάγματος! Το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ δεν θα περάσει!

Ένωση Συνταξιούχων Φωκίδας: Πόλεμος στη γειτονιά μας

Ναι. Είναι πόλεμος. Με καταστροφή σπιτιών. Με γκρέμισμα εργοστασίου. Με ερήμωση χωριών. Με ξεσπίτωμα εργατών και αναγκαστική μετανάστευση σε άλλες περιοχές και χώρες. Εργάτες που πρόσφεραν μια ζωή τεράστιο πλούτο, με ιδρώτα και αίμα. Με πάνω από έναν νεκρό κάθε χρόνο δουλειάς (60 χρόνια – 80 νεκροί), με χιλιάδες τραυματισμένους και αρρώστους από επαγγελματικές αρρώστιες.

Ναι. Και αυτός είναι πόλεμος. Ακήρυχτος πριν από λίγα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις ανεξαρτήτως χρώματος και κόμματος. Ο πόλεμος που από χθες κήρυξε η κυβέρνηση της ΝΔ στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, απολύοντας τους από τη δουλειά τους, διώχνοντάς τους από τα σπίτια τους!

Εμείς, το Σωματείο μας, οφείλουμε να πάρουμε θέση, ως παλιοί μεταλλωρύχοι, κατά το πλείστων. Είμαστε με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ. Και αυτό που συμβαίνει σήμερα εκεί είναι έγκλημα!

Έγκλημα γιατί πουλήθηκε με αντίτιμο τα έσοδα που θα είχε μόνο από 4 ημέρες λειτουργίας της!

Έγκλημα γιατί αποθέματα σιδηρονικελίου 2 εκατομ. τόνων αξίας 60 δις (το 1/3 του δημόσιου χρέους) πουλήθηκαν αντί 6 εκατομμυρίων ευρώ!

Έγκλημα γιατί ερημοποιούν τεράστιες περιοχές σε Λάρυμνα, Μαρτίνο,  Εύβοια Φθιώτιδα, Βοιωτία και Καστοριά που μέχρι χθες σφύζανε από ζωή και από τις φωνές των παιδιών (για να μας λένε για την υπογεννητικότητα και την ανάγκη αύξησης των ορίων ηλικίας για σύνταξη και μείωση συντάξεων).

Έγκλημα γιατί αυτό που προέχει είναι η υλοποίηση των εντολών  και κατευθύνσεων της ΕΕ και όχι η ευημερία του λαού. Γιατί η ευημερία του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ είναι η προτεραιότητα τους.

Έγκλημα γιατί ο ορυκτός πλούτος ποτέ δεν ήταν περιουσιακό στοιχείο  του Μποδοσάκη, ούτε του Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του αλλά και των άλλων κομμάτων που υποκλίνονται στην πιο πάνω ευημερία . Είναι ο πλούτος μας, δικός μας πλούτος, πλούτος του λαού μας και μόνον αυτού..

Σε τελευταία ανάλυση αυτό το έγκλημα θα έχει (βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα) τις βαριές επιπτώσεις του όχι μόνο στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ αλλά στο σύνολο του ελληνικού λαού, της ελληνικής οικονομίας.

Για όλους αυτούς τους λόγους συστρατευόμαστε δίπλα στα αδέλφια μας της ΛΑΡΚΟ.

Γι’ αυτό θα πάρουμε μέρος στη συγκέντρωσή τους στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ σήμερα το απόγευμα στις 7,00μμ.

Ακόμη και τώρα, τελευταία στιγμή, κάνε και εσύ το βήμα και έλα μαζί μας. Στήριξε τον αγώνα για ζωή, αντιπάλεψε τον πόλεμο του κεφαλαίου και των κομμάτων που τον στηρίζουν.

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Φωκίδας δρομολογούν ΔΩΡΕΑΝ λεωφορείο για να καταδείξουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μας της ΛΑΡΚΟ, στη μεγάλη συγκέντρωση την ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 Μάη στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Ώρες αναχώρησης

ΑΜΦΙΣΣΑ (ΠΛ. παιδικής χαράς) 14,00

ΙΤΕΑ    (Μόλος)                           14,20

ΔΕΣΦΙΝΑ (Βενζινάδικο)              14,45

 

Σχόλια Αναγνωστών

Παρακαλούμε να σέβεστε τους συνομιλητές σας και να αποφεύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν. Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *