Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πολύ δύσκολες ώρες στο Γ.Ν. Άμφισσας!

Η σκληρή πραγματικότητα δε γνωρίζει από γιορταστικό κλίμα και ευφρόσυνη διάθεση. Όση τουλάχιστον έχει απομείνει…

Αυτό ισχύει κυρίως για το πολύπαθο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας, ιδίως σε μια χρονική συγκυρία που υφίσταται αυξημένη κινητικότητα και επισκεψιμότητα σε όλη τη Φωκίδα και η οποία κορυφώνεται σήμερα λόγω των Χριστουγέννων, τη στιγμή παράλληλα που με βάση το χθεσινό report του ΕΟΔΥ η διασπορά του κορονοϊού στο νομό καταγράφει ανοδικές τάσεις.

Διαβάστε σχετικά: ΕΟΔΥ: 13 κρούσματα σήμερα στη Φωκίδα!

Σήμερα, λοιπόν, η νοσοσκομειακή δομή του νομού εφημερεύει χωρίς ειδικό παθολόγο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για όποιον συντοπίτη μας χρειαστεί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο! Κάτι που δυστυχώς έχει επαναληφθεί το προηγούμενο διάστημα.

Πρόσθετα, επιστολή παραίτησης έστειλε  πριν από ελάχιστες μέρες και ο Πνευμονολόγος του Γ.Ν. Άμφισσας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αιτία της απόφασης αυτής του γιατρού είναι η αποσύνθεση και ο παρατεταμένος  εκφυλισμός που διακρίνει τη λειτουργία της νοοσκομειακής δομής, καθώς χωρίς παθολόγους ο γιατρός δεν μπορεί να συνεχίσει να επιτελεί ουσιαστικά και με αποτέλεσμα για το κοινωνικό σύνολο τα καθήκοντά του.

Εξελίξεις σχετικά με αυτό το ζήτημα αναμένονται το αμέσως προσεχές διάστημα.

12 Σχόλια

  • Αγανακτισμένος

    Τα εμβόλια είναι πειραματικά κι απ ότι φαίνεται δεν λειτουργούν πέρα των 5 μηνών. Ανοίγοντας τους εσωτερικούς χώρους μόνο για εμβολιασμένους ( που και κολλάνε και μεταδίδουν τον ιό ) πυροδότησαν τη μεγαλύτερη υγειονομική βόμβα και μάλιστα λέγοντας ψέματα περί πανδημίας "ανεμβολίαστων". Γέλια επίσης προκαλεί, τα περί "ελευθερίας" των εμβολιασμένων. Όσο για την εμμονή της κυβέρνησης στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Πλέον η υγειονομική πολιτική της κυβέρνησης είναι για κλάματα. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα λειτουργούσαν τα νοσοκομεία με τα 53 εκατομμύρια που δόθηκαν στα ΜΜΕ για να κάνουν τη προπαγάνδα της κυβέρνησης.

  • ΓΝΩΣΤΗΣ

    Απάντηση στον σχολιαστή 8:37:05 Με 3 κρούσματα έχουμε ανοδικές τάσεις? ------------------------------ Τι θέλεις να πεις επειδή μια μέρα βγήκαν 3 κρούσματα πως όλα είναι εντάξει; Υπήρχαν μέρες και με 0 κρούσματα. Υπήρξαν και θα υπάρξουν μέρες και με 20 και παραπάνω κρούσματα. Το νοσοκομείο είναι στα χειρότερα του και το ξέρουμε όλοι. Καμιά πολιτική δήλωση δεν μας εφησυχάζει. Μαζευτείτε όλοι εσείς που στηρίζετε την παρούσα κυβέρνηση και αναρωτηθείτε αν θα στηρίξετε ακόμη αυτούς που υποβαθμίζουν την Φωκίδα. Θα δούμε πολλά δεινά ακόμα.

  • Mirmeras

    Όλοι φταίνε για όλα εκτός από τούς πολιτικούς. Τα λεφτά αντί να πάνε στην Υγεία, πάνε στα ΜΜΕξαπατησης 52 εκατομμύρια, χωρια τα χρέη πού τους χάρισαν. (βλ. λίστα Πέτσα). Προσπαθούν να σκεπάσουν το καταρρεον ΕΣΎ που το οδήγησαν εκεί με τα Μνημόνια τους. Η Εκκλησία συμπαραστέκεται και λειτουργεί ως δορυφόρος της εκάστοτε κυβερνητικής εξουσίας. Μπορούσε να καμνει κάθε μέρα και μια λειτουργία όπως γίνεται στο εξωτερικό και να μοιράζει τον κόσμο ανάλογα με τη χωριτικοτητα και να μήν τούς διχάζει και όχι να κυνηγά και να απαγορεύει τους πιστούς και φτωχούς χριστιανούς να προσευχηθούν. Τα κόμματα του Εμβολιαστικου Αντισυνταγματικού Τόξου της Βουλής των Ανθελληνων Διεθνιστών, ενδιαφέρονται μόνον να παίρνουν τις κρατικές επιχορηγήσεις ( το 2019 μοιράστηκαν 15 εκατομμύρια, αντι να τα δώσουν στην υγεία). Όλοι οι οι βουλευτές ενθυλακωνουν 7.500 ευρώ μηνιαίως, χωρια τα άλλα...). Στη Σλοβακία για κάθε ανεμβολιαστο άνω των 60 ετων η Κυβέρνηση δίνει 300 € για να εμβολιαστεί. Στη Βουλγαρία η κυβέρνηση για κάθε ανεμβολιαστο άνω των 60 ετων η κυβέρνηση αυξάνει τον μισθό του για 6 μήνες. Στην Ελλάδα η Κυβέρνηση τιμωρει με προστιμο 💯 ευρώ κάθε μήνα! Αλλά για όλους αυτούς που τιμώρησαν και κυνηγουν και που δεν ενδιαφέρονται για τον φτωχό Έλληνα πολιτη κάποτε θα υπάρξει θεία τιμωρία και ΝΈΜΕΣΙΣ!

  • Hope

    Υπεύθυνοι θεωρούνται και οι γιατροί που συναινούν και συμμετέχουν στο έγκλημα που διαπράττεται αυτή την στιγμή στην ανθρωπότητα και τα πολιτικά καθοδηγούμενα πιόνια, τα όργανα της τάξης που μόνο τον λαό δεν προστατεύουν και οι υπηρέτες ιερείς που μόνο την εκκλησιά και το λειτούργημα τους δεν πρεσβεύουν. Αυτοί όλοι πρέπει να δικαστούν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αλλά και οι συστημικοί δικαστές εισαγγελείς που την δικαιοσυνη την παραβλέπουν σκοπιμά αλλά θα έρθει η ώρα αυτή.... ο θεός την αδικία δεν την ευλογεί και ο καθένας θα λάβει οτι του αξίζει ..

  • Αγνωστος

    Αρκεί που γίνονται τα εμβόλια κ όλοι είναι μέσα στην τρελή χαρά που ανέβηκαν οι εμβολιασμοί.. Αλλά τα πρόβατα πάνε για γιατρό κ δεν βρίσκουν κανέναν κ λένε κ ευχαριστώ πότε θα ξυπνήσετε λαέ της Φωκίδας

  • Με 3 κρούσματα έχουμε ανοδικές τάσεις?

  • St

    Ενάμιση χρόνο τώρα ο κ. Μουρίκης αφού έστησε κλινική κοβιντ από το μηδέν, είναι εκεί κάθε μέρα όλη μέρα. Αλήθεια θέλετε το νοσοκομείο χωρίς τον πνευμονολογο ενόψει του 5ου κύματος? Κύριοι ανεύθυνο-υπεύθυνοι, θα κάνετε επιτέλους κάτι?

  • 10.00

    ποσο πιο χαμηλα θα παει η φωκιδα κε μπουγα?

  • ΓΝΩΣΤΗΣ

    Μια παραίτηση του βουλευτή για λόγους ηθικής τάξης και παραίτηση της νεοσύστατης νομαρχιακής της Νέας δημοκρατίας θα ήταν κάτι που θα ταρακουνούσε τον ανέμελο πρωθυπουργό.

  • Ευσταθίου Λυκούργος

    Κύριοι. Πριν λίγο καιρό είχα επιστήσει την προσοχή που έπρεπε να δώσει ηγεσία του νοσοκομείου και του ΚΚΕ βουλευτή στον πνευμονολογία κ.μουρικη.αξιος επιστήμονας,συγκροτημένος και άνθρωπος.τον φέρανε στα όρια του.εαν φύγει ο απλός κόσμος θα χάσει τις υπηρεσίες του.γενικα το νοσοκομείο εκτός από μερικά χρόνια από το ξεκίνημα του που πράγματι είχε άψογο ιατρικό προσωπικο σιγά σιγά άρχισε να ροκανιζεται .οι βουλευτές δεν εξετάζω κόμμα όλοι κοιταγαν την δική τους προβολή και να μπαίνει ο μισθός στην τσέπη.μεχρι που στις μέρες μας έχει καταντήσει ούτε αγροτικό ιατρείο.αντεχει ακόμα λόγω αυτοθυσίας του κατακερματισμένου προσωπικού κρίμα,κρίμα για τον κόσμο.αναλγητοι πολιτικοί.

  • ΝΤΟΠΙΟΣ

    ΜΠΟΥΓΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ?ΘΑ ΚΑΛΕΣΕΙΣ ΚΑΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ?ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

  • σαλων

    ο Μπουγάς δεν έταζε γιατρούς ότι θα έρθουν κ το νοσοκομείο θα λειτουργει άψογα.μην ξεχάσετε να ξαναψηφισετε στις εκλογές Μπουγά δαγκωτο

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο