Υπερτοπικό Μέσο Ενημέρωσης Της Φωκίδας

Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Εκπαιδευτικές δράσεις από το 3ο Δημ. Σχολείο Άμφισσας

Ενημέρωση από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας

AΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Την ευκαιρία να επισκεφτούν το πολύ όμορφα ανακαινισμένο -από το Δήμο Δελφών- Δημοτικό Στάδιο Άμφισσας είχαν οι μαθητές της Ε΄Δημοτικού του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας.

Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές ενημερώθηκαν για την ιστορία του γηπέδου, συνομίλησαν με τον πρωταθλητή Ελλάδος στους δρόμους αντοχής Κώστα Γκελαούζο, έκαναν αγώνες δρόμου και σκυταλοδρομίες στο πολύ ωραίο ταρτάν που τοποθέτησε πρόσφατα ο Δήμος Δελφών.

Η όλη δράση οργανώθηκε από τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής του σχολείου στο πλαίσιο του μαθήματος της Γυμναστικής και στόχο να γνωρίσουν οι μαθητές τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης τους και τα αθλήματα του στίβου.

ΥΓΙΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΑ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΤ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ Κ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ

Mια πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές της ΣΤ΄Δημοτικού του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας σε θέμα που αφορούσε τις υγιείς σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Ο μαιευτήρας – γυναικολόγος του Νοσοκομείου Άμφισσας κ. Σεραφείμ Δημόπουλος μίλησε στους μαθητές για τις σωματικές διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα, τη γονιμοποίηση, την εγκυμοσύνη, τα χαρακτηριστικά της εφηβείας και τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Ο τρόπος προσέγγισης του ευαίσθητου αλλά σημαντικού αυτού θέματος ήταν πραγματικά πολύ προσεγμένος και η ομιλία του κ. Δημόπουλου καθηλωτική. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον γιατρό κ. Δημόπουλο που επισκέφθηκε το σχολείο μας και αφιέρωσε μέρος του πολύτιμου χρόνου του.

Σχόλια Αναγνωστών

Τα σχόλια είναι κλειστά για αυτό το άρθρο